Cannelloni met gehakt

(39)

Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Cannelloni met gehakt

Ingrediënten


  • 1 pak cannelloni (250 gram)
  • 500 gram rundergehakt (of gebruik half-om-half)
  • 1,5 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2 recept voor bechamel saus
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 blikken tomatenblokjes (800 gram)
  • 3 wortels
  • ongeveer 100 gram Parmezaanse kaas (of grana padano)
  • paar takjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grove rasp
  • grote bakpan
  • ovenschaal
  • oven
  • aluminiumfolie
  • theelepeltje
  • fijne kaasrasp

Cannelloni met gehakt Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cannelloni-met-gehakt


Voorbereiding – 30 minuten

Begin met het maken van de bechamel saus volgens dit recept. 

Pel dan de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortel en rasp deze grof. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en bak dit enkele minuten mee. 

Voeg dan ook de wortel toe samen met de takjes basilicum. Bak de tomatenpuree nog kort mee om deze te ontzuren en voeg als laatste de blikken tomatenblokjes toe. Laat het dan ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. 

Breng op smaak met peper en zout, verwijder de basilicum takjes en laat de vulling een beetje afkoelen. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de oven schaal in met olijfolie. 

Cannelloni met gehakt
Cannelloni met gehakt

Cannelloni met gehakt afmaken – 40 minuten

Vul elke cannelloni met het gehakt mengsel. Het beste kun je deze met een stukje aluminiumfolie aan de onderkant vasthouden en dan vullen met een theelepeltje. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en bedek deze dan met bechamel saus. 

Maak af met een laag geraspte Parmezaanse kaas en bak in de oven voor ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
39 stemmen

0 reacties op Cannelloni met gehakt

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.