Camarenga bief stoofschotel

(60)

Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-02-2023

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Camarenga bief stoofschotel

Ingrediënten


  • 500 gram runderlappen
  • 125 gram spekreepjes
  • 150 gram champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 4 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 grote uien
  • 4 grote knoflooktenen
  • sinaasappelschil (van 1/4e van een sinaasappel)
  • 400 ml droge rode wijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 45 gram boter
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 2 eetlepels kerrie poeder
  • 50 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • aardappelpuree om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan of slow cooker
  • houten lepel

Camarenga bief stoofschotel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/camarenga-bief-stoofschotel


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene en rode paprika en snijd deze in stukjes, niet te klein.

Snijd de tomaten grof en vergeet niet de kroontjes te verwijderen. Snijd de runderlappen in stukken.

Camarenga bief stoofschotel afmaken – 3 uur

Verhit de boter in de braadpan en bak de stukjes bief tot deze mooi bruin zijn geworden. Voeg de gesneden uien en knoflook toe en fruit deze nog enkele minuten mee.

Voeg de stukjes paprika en spekreepjes toe en na ongeveer 2 minuten, ook de tomatenpuree, paprika en kerrie poeder. Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan de takjes tijm, laurierblaadjes, sinaasappelschil, sambal en tomatenstukjes toe.

Camarenga bief stoofschotel
Camarenga bief stoofschotel

Schenk de rode wijn erbij samen met het runderbouillonblokje. Plaats de deksel op de braadpan en laat het ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is geworden.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze in het laatste half uur toe.

Verwijder de laurierblaadjes, sinaasappelschil en takjes tijm. Breng de stoof op smaak met peper en zout en roer er de room bij. Serveer met aardappelpuree, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-02-2023


Waardeer dit recept!
60 stemmen

12 reacties op Camarenga bief stoofschotel

Anne plaatste op 19-10-2016 om 06:58:28
Wauw, dit ziet er echt geweldig lekker uit. Wat een heerlijk winters recept zeg.. Ga deze meteen even doorsturen naar mijn moeder (die is fan van dit soort recepten)!
Ohmydish plaatste op 19-10-2016 om 09:34:21
Dankje Anne, wat super! Ze zal er zeker van gaan genieten, zo lekker!
Janneke plaatste op 20-10-2016 om 14:09:53
Dankje ga ik zeker maken
Ohmydish plaatste op 20-10-2016 om 14:36:41
Graag gedaan Janneke!
Ankivanthof plaatste op 20-10-2016 om 15:33:13
Wat versta je onder "bief"? Zijn dat runderlapjes of is dat biefstuk?
Ohmydish plaatste op 20-10-2016 om 16:00:27
Hallo Anki, dat zijn runderlapjes.
André plaatste op 27-10-2016 om 15:06:49
Wat een geweldig recept, heel veel dank! Ik heb het in de slow cooker gemaakt, met hele mooie sukadelappen. Die heb ik in (flinke) stukken gesneden en eerst in bloem gewenteld voordat ik ze heb aangebakken. Ik heb dit keer zoete uien gebruikt en er ook in stukjes gesneden winterpeen bij gedaan. Als vloeistof niet alleen de rode wijn maar een mix van aceto balsamico, rode wijn en runderfond. En ik had geen sinaasappel maar wel mandarijn en heb dat dus gebruikt. En omdat vrouw en zoon lactose intolerantie hebben heb ik soja room gebruikt. Ze hebben echt gesmuld ervan, dus dit recept komt onder favorieten te staan.
Ohmydish plaatste op 27-10-2016 om 18:09:54
Hoi André, dankje en wat super leuk om te horen dat jullie zo genoten hebben! Liefs, Véronique
Henny plaatste op 18-01-2019 om 16:55:24
Hoe lang en welke stand in de slowcooker?
Ohmydish plaatste op 18-01-2019 om 17:18:24
Op de laagste stand ongeveer 6 uur lang, afhankelijk van hoe fijn het vlees gesneden is. Je kunt het beste de stoofpot na een aantal uren controleren om te zien of het vlees al mooi gaar is geworden. :-)
Linda plaatste op 06-10-2017 om 09:59:41

Hallo Veronique, Hoeveel knoflooktenen doe jij erin? Dit kan ik niet terug vinden in het recept! Gr. Linda

Ohmydish plaatste op 06-10-2017 om 11:05:58
Hoi Linda, oei dat staat inderdaad niet in de ingrediëntenlijst. Bedankt voor het opletten, ik heb het aangepast (4 grote knoflooktenen). Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.