Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-02-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/camarenga-bief-stoofschotel
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene en rode paprika en snijd deze in stukjes, niet te klein.
Snijd de tomaten grof en vergeet niet de kroontjes te verwijderen. Snijd de runderlappen in stukken.
Verhit de boter in de braadpan en bak de stukjes bief tot deze mooi bruin zijn geworden. Voeg de gesneden uien en knoflook toe en fruit deze nog enkele minuten mee.
Voeg de stukjes paprika en spekreepjes toe en na ongeveer 2 minuten, ook de tomatenpuree, paprika en kerrie poeder. Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan de takjes tijm, laurierblaadjes, sinaasappelschil, sambal en tomatenstukjes toe.
Schenk de rode wijn erbij samen met het runderbouillonblokje. Plaats de deksel op de braadpan en laat het ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is geworden.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze in het laatste half uur toe.
Verwijder de laurierblaadjes, sinaasappelschil en takjes tijm. Breng de stoof op smaak met peper en zout en roer er de room bij. Serveer met aardappelpuree, smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-02-2023
Hallo Veronique, Hoeveel knoflooktenen doe jij erin? Dit kan ik niet terug vinden in het recept! Gr. Linda
Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.