Ingredienten
- 6 cactusvijgen
- Ongeveer 100 ml vodka
- Koolzuurhoudend water
Kookgerei nodig
- Blender
- Fijne zeef
- Champagneglazen
Voorbereiding — 10 minuten
Cactusvijgen zijn de vruchten van een cactus, wees dus voorzichtig met het aanpakken hiervan. Gebruik bijvoorbeeld een handschoen om de cactusvijg vast te pakken.
Snijd de randen van beide kanten eraf en maak een insnede over de gehele lengte. Je kunt nu de cactusvijg heel gemakkelijk pellen. Gebruik een blender om het sap uit te cactusvijg te vermalen. Haal het sap door een fijne zeef om alle stukjes en pitjes eruit te halen.

De cactusvijg cocktail afmaken — 5 minuten
Giet het sap in de glazen, schenk ongeveer een dikke rand in elk glas. Giet er dan de vodka overheen, evenredig veel als het sap. Maak de cactusvijg cocktail dan af door de rest van het glas te vullen met kookzuurhoudend water. Meer is er niet voor nodig om een heerlijke cocktail te maken. Geniet ervan!
Geef een reactie