Een lekkere speklap in plaats van een burger! Het vlees is 's nachts gemarineerd en combineert perfect met sla, tomaat en een bbq saus.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-08-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/burger-met-krokante-speklap
Giet flink wat olijfolie in de grote kom(men) en voeg dan de speklappen toe. Bedek elk varkenslapje met flink wat kruiden, gebruik je handen om alle kruiden goed door het vlees te mengen.
Dek de grote kom af met wat huishoudfolie en laat dit een nacht marineren.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 150 graden Celsius. Haal de gemarineerde speklappen uit de koelkast en draai alle stukken vlees een keer om, om er zeker van te zijn dat alles goed gemengd is.
Plaats elk varkenslapje in de oven zodra de oven heet genoeg is. Tip: Dek de bodem van de oven af met aluminiumfolie om achteraf schoonmaken te vergemakkelijken.
Was en droog de sla. snijd de komkommer, augurken en rijpe tomaat in stukjes. Snijd de hamburgerbroodjes open. Voeg dan een laag sla, kaas, een speklap, augurken, komkommer en saus toe.
Plaats de bovenkant van het hamburgerbroodje erop. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-08-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-03-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.