Bulgogi bief

(2)

Bulgogi bief, oftewel gegrild rundvlees in Koreaanse stijl. Serveer als pakketje in een slablad, of serveer met rijst en salade. Gemarineerd in o.a. sojasaus, gember en sesam.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Bulgogi bief

Ingrediënten


  • ongeveer 350 gram rundvlees, biefstuklapjes
  • 5 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels sesamzaadjes + extra
  • 2 eetlepels sesamolie
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie

Om er eventueel bij te serveren

  • gekookte rijst
  • sla bladeren
  • rode peper pasta of sambal naar smaak
  • handvol fijngesneden rode kool
  • 2 wortels
  • scheut azijn

Kookgerei nodig


  • grote kom
  • snijplank & koksmes
  • grill pan
  • 2 kleine kommen
  • dunschiller
  • vlees tang

Bulgogi bief Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bulgogi-bief


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Schil de gember en pel de knoflooktenen en rasp deze fijn. Meng de geraspte knoflook en gember met sojasaus, bruine suiker, sesamolie, sesamzaadjes en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het rundvlees in reepjes en meng deze met het soja-mengsel. Marineer het vlees minimaal een uur. Maak ondertussen eventueel een makkelijke wortel en rode kool salade.

Hiervoor snijd je de rode kool in fijne reepjes en meng met azijn, peper en zout. Schil de wortels en snijd deze in kleine stukjes, meng ook deze met azijn, peper en zout.

Was de sla bladeren en laat deze uitlekken op keukenpapier zodat ze niet kapot gaan. Je kunt het gemarineerde rundvlees ook met rijst serveren i.p.v. in sla bladeren te doen. 

Bulgogi bief
Bulgogi bief

Bulgogi bief afmaken -- 10 minuten

Haal het vlees een half uur voor je deze gaat grillen uit de koelkast. Verhit een grill pan op hoog vuur. Haal het vlees uit de marinade en besprenkel met een beetje (olijf) olie.

Grill het vlees enkele minuten aan beide kanten, het vlees behoort nog rosé te zijn. Verdeel een beetje rijst, wortel en rode kool in het midden van een slablad.

Verdeel er als je wilt een beetje rode peper pasta of sambal overheen. Maak af met het vlees en extra sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Bulgogi bief

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.