Bruschetta tomaat en basilicum

(16)

Super snelle Italiaanse snack die je in 10 minuten kunt maken. Een heerlijke bruschetta tomaat en basilicum, dat simpel zó lekker kan zijn!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Bruschetta tomaat en basilicum

Ingrediënten


  • 1 stokbrood
  • Olijfolie
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat of een handvol kleine tomaatjes
  • Klein handje verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Grilpan
  • Broodmes
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kleine kom

Bruschetta tomaat en basilicum Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bruschetta-tomaat-en-basilicum


Voorbereiding – 5 minuten

Was en snijd de tomaat in blokjes, doe de tomatenblokjes dan in de kleine kom. 

Pel de teentjes knoflook en leg deze voor nu aan de kant. Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng deze door de tomatenblokjes. 

Bruschetta tomaat en basilicum
Bruschetta tomaat en basilicum

De bruschetta met tomaten en basilicum afmaken – 5 minuten

Bak het stokbrood af, als dat nog niet het geval is. Sla deze stap anders over. Snijd de stokbrood zijdelings in stukjes, druppel er dan wat olijfolie overheen. 

Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de stukjes brood tot er mooie donkere lijnen ontstaan. Haal de gegrilde stokbroodjes dan uit de grillpan en wrijf deze in met de gepelde knoflook.

Breng de tomaten op smaak met peper en zout. Verdeel het tomaten mengsel over de stukjes stokbrood en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

Bruschetta tomaat en basilicum: Veel gestelde vragen

Wat is bruschetta?

Zelf bruschetta maken is helemaal niet zo moeilijk, je maakt het van gegrild brood. Dit kunnen verschillede soorten brood zijn, deze worden ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie. 

Waar komt de naam bruschetta vandaan?

Bruschetta komt van het latijnse woord ‘bruscare’ wat vertaald kan worden naar ‘op kolen roosteren’.

Welke tomaat voor bruschetta?

Je kunt het beste een smaakvolle tomaat gebruiken, zoals trostomaten of vleestomaten. Er zijn verschillende soorten sappige tomaten die veel smaak hebben omdat ze in de zomer zongerijpt zijn, zoals bijvoorbeeld Coeur de boeuf of Marmande tomaten.

0 reacties op Bruschetta tomaat en basilicum

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.