• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten

  • Alle recepten
  • Blog
  • Contact opnemen
  • Ohmydish in English
  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Bruschetta met pompoen en erwtjes

Bruschetta met pompoen en erwtjes

16 september 2017 door ohmydish Reageer

Deze bruschetta met pompoen en erwtjes is een herfstige variant van de bekende bruschetta met tomaat. Pompoen, erwtjes en kaas; een overheerlijke combinatie
Aantal pers.: 10 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Kooktijd: 10 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 1/3e hokkaido pompoen
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas (of grana padano)
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 150 gram diepvries erwten
Bruschetta met pompoen ingrediënten
Bruschetta met pompoen ingrediënten

Kookgerei

  • oven
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • (kleine) ovenschotel
  • kleine pan
  • kleine zeef
  • staafmixer
  • broodmes
  • fijne kaasrasp

Voorbereiding — 25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als je afbak stokbrood gebruikt, kun je deze als eerste afbakken.

Was de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in kleine stukjes en plaats deze in een kleine ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm. Druk 1 van de knoflooktenen plat en leg deze tussen de pompoenblokjes. Bak de pompoenblokjes gaar in ongeveer 20 minuten. Breng ondertussen een kleine pan met water en een snuf zout aan de kook.

Kook hierin de erwtjes enkele minuten. Giet de erwtjes af en bewaar ongeveer 50 ml van het kookvocht. Houd ongeveer de helft van de erwtjes apart en maak een grove puree van de andere helft. Voeg hier ongeveer 50 ml van het kookvocht aan toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.

Bruschetta met pompoen
Bruschetta met pompoen

Bruschetta met pompoen en erwtjes afmaken — 10 minuten

Snijd het stokbrood in plakken en verhit een grillpan. Besprenkel de plakken stokbrood met olijfolie en grill deze enkele minuten aan beide kanten. Pel het 2e knoflookteentje en besmeer elk stuk stokbrood meteen na het grillen met het knoflookteentje.

Besmeer elk stuk stokbrood met erwtenpuree en verdeel er de pompoenblokjes (zonder hele knoflook) en erwten over. Maak af met geraspte kaas, smakelijk!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Bruschetta met pompoen en erwtjes
Auteur
Ohmydish
Geplaatst op
2017-09-16
Voorbereidingstijd
25M
Kooktijd
10M
Totale tijd
35M

Onderwerp: Herfst recepten, Snacks, Tapas, Vegetarische recepten Tags: bruschetta, bruschetta met pompoen, diepvries erwten, erwtenpuree, erwtjes, gedroogde tijm, gegrild stokbrood, geraspte kaas, grana padano, hokkaido pompoen, knoflook, knoflooktenen, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pompoen, pompoen uit de oven, pompoenblokjes, puree van erwten, stokbrood, tapas, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen elke dag een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Recept zoeken

Marco en Veronique van Ohmydish (2017) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze twee honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1086 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je elke maandag recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2018 · Ohmydish

Elke maandag recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang elke maandag onze nieuwste recepten, helemaal gratis!