Brownies

(15)

Deze standaard brownies met pure chocolade is makkelijk te maken. Ze zijn super smeuïg door ze niet te lang te bakken, met een volle chocolade smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake Calorieën 466 calorieën p.p.
Brownies

Ingrediënten


  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 100 gram bloem
  • snufje zout

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakblik of ovenschaal van ongeveer 20 cm x 20 cm bekleed met bakpapier
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • kleine sauspan
  • elektrische mixer

Brownies Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake Calorieën 466 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brownies


Voorbereiding – 10 minuten

Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Maak een bain-marie door een kleine pan met een laag water te verwarmen en hier een passende kom op te zetten. Voeg de chocolade in stukken toe aan de kom en smelt de chocolade langzaam. 

Smelt de boter in een kleine sauspan, voeg deze toe aan de kom van een elektrische mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe en meng dit kort tot het mengsel glad is. 

Voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg pas de tweede toe als de eerste volledig is opgenomen. Voeg de gesmolten chocolade toe. 

Brownies
Brownies

De brownies afmaken – 35 minuten

Voeg de bloem samen met een snuf zout geleidelijk toe aan het beslag. Meng het zo kort mogelijk en verdeel het gladde beslag over het bakblik. 

Zorg dat het gelijk verdeeld is en bak de brownies dan ongeveer 30 minuten. Zorg ervoor dat de brownies niet te lang worden gebakken, dan zal het namelijk meer een gewone cake zijn. 

Doordat ze nog zacht zijn, zijn ze juist extra smeuïg. Laat ze nog ongeveer een half uur afkoelen voor je ze verdeeld in vierkantjes. Geniet van deze lekkere zelfgemaakte brownies!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022


Waardeer dit recept!
15 stemmen

0 reacties op Brownies

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.