Dit broodje pulled pork wordt gemaakt in de slowcooker en zit boordevol smaken. Voeg heel gemakkelijk alles bij elkaar, en wachten maar!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-pulled-pork
Plaats de varkensfricandeau in de slowcooker. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Meng de knoflook en alle andere ingrediënten (behalve de broodjes natuurlijk!) in een grote kom.
Meng goed tot een gladde saus is ontstaan. Schenk de saus over de varkensfricandeau.
Het lijkt een lange bereidingstijd, maar je hoeft hier niets voor te doen. De slowcooker doet al het werk, handig toch! Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat het vlees garen in 4,5 tot 5 uur.
Als het klaar is, valt het vlees letterlijk uit elkaar. Je kunt het dan heel makkelijk met 2 vorken uit elkaar trekken. Plaats het vlees in een grote kom en giet de overgebleven saus eroverheen.
Meng goed, dit zal de pulled pork extra lekker maken. Mocht je overgebleven saus teveel vocht bevatten, afhankelijk van het vlees dat je hebt gebruikt, kun je het nog even inkoken in een klein pannetje.
Breng de pulled pork en saus eventueel nog op smaak met meer peper en zout en serveer op de broodjes naar keuze.
Geniet van dit lekkere broodje pulled pork uit de slowcooker!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-10-2023
Kan ik de pulled pork zonder slowcooker maken?
Gebruik in plaats van een slowcooker een braadpan met een dikke bodem. Plaats de deksel op de pan en stel het vuur of de hitte in op een zo laag mogelijke stand. Roer zo nu en dan door het vlees om te voorkomen dat het aan de onderkant van de pan gaat plakken.
Wat eet je bij een broodje pulled pork?
Een frisse en knapperige groene salade, frietjes of bijvoorbeeld Amerikaanse coleslaw zijn lekker bij het vettige vlees.
Hoeveel gram pulled pork per persoon?
Afhankelijk van de grootte van het broodje kun je tussen de 100 en 150 gram pulled pork per persoon serveren.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.