Een broodje gyros is altijd lekker, maar met zelfgemaakte gyros is dit broodje zelfs nóg lekkerder! Maak ook eens zelf je gyroskruiden en knoflooksaus voor een nog betere pita gyros!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pita-gyros
Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Snijd het varkensvlees in reepjes en meng deze met de gyros kruiden, citroensap en de fijngesneden knoflook. Laat het minimaal een uur marineren, hoe langer hoe smaakvoller het vlees zal worden.
Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Snijd de komkommer en cherry tomaatjes in plakjes en was eventueel de sla. Maak de zelfgemaakte knoflooksaus, of gebruik kant-en-klare saus.
De pita broodjes kun je verwarmen in de oven of broodrooster. Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en bak hierin het gemarineerde vlees mooi goudbruin in enkele minuten.
Snijd de pita's half open en vul deze met sla, komkommer, rode ui en tomaatjes. Verdeel dan ook de gyrosreepjes en knoflooksaus. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-08-2023
Wat is gyros?
Gyros betekent letterlijk vertaald ‘rond’. Gyros komt uit Griekenland en wordt gekruid en daarna aan een verticale spies gegrild. Deze grote spies draait rond, waardoor deze perfect gaar wordt. De Griekse gyros is afgeleid van de Turkse döner kebab.
Wat voor vlees is gyros?
Gyros wordt gemaakt van varkensvlees of kip. Heel soms gebruikt men ook rundvlees of lamsvlees, maar dat komt niet vaak voor.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.