Broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven

(6)

Zin in een lekker broodje? Maak dan een broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven, klaar in 10 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-04-2015, dit recept is voor 1 persoon en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Ontbijt
Broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten


  • 2 sneetjes volkoren brood
  • Zachte geitenkaas
  • 4 zongedroogde tomaten + olie uit het potje
  • 6 groene olijven
  • Handvol rucola
  • Handvol pijnboompitten
  • Fijn zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kleine bakpan

Broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-geitenkaas-zongedroogde-tomaten-en-olijven


Het broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven maken – 10 minuten

Verhit de kleine bakpan op middel-hoog vuur. Je hoeft geen boter of olijfolie aan de pan toe te voegen. Rooster de pijnboompitten een aantal minuten, of tot goudbruin. Verdeel dan direct wat fijn zout over de geroosterde pijnboompitten.

Je kunt de geroosterde pijnboompitten in een luchtdicht bakje bewaren, het hebben van geroosterde pijnboompitten is namelijk altijd handig! Smeer de geitenkaas over de plakken brood. 

Gebruik hiervoor een mes of lepel. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken. Snijd de olijven in kleine ringetjes. Verdeel de zongedroogde tomaten en olijfringen over het brood. 

Broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven
Broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven

Gebruik een beetje van de olie uit het potje zongedroogde tomaten om meer smaak aan de rucola te geven.

Maak het broodje af door er rucola en geroosterde pijnboompitten over te verdelen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-04-2015, dit recept is voor 1 persoon en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Broodje geitenkaas, zongedroogde tomaten en olijven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.