Broccolisalade met appel is niet een combinatie die direct in je op komt, maar erg lekker! Op smaak gemaakt met o.a. mayonaise en knapperige wortel.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broccolisalade-met-appel
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Schil in de tussentijd de wortels en snijd deze daarna julienne.
Snijd de broccoli in roosjes en blancheer deze kort in de grote pan met kokend water, giet de broccoli daarna af en laat afkoelen.
Schil de appels en snijd in dunne plakken en snijd de rode ui in ringen.
Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom (verkruimel de walnoten in je hand) en meng goed door elkaar.
Breng de broccolisalade met appel op smaak met een beetje peper en zout. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Hallo Rita,
je kunt deze broccolisalade met appel een dag vantevoren maken. Bewaar de salade in een luchtdichte bak met deksel tot wel 2 dagen in de koelkast. Ideaal voor bij een barbecue.
Groetjes Vèronique.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.