Bramenijs

(12)

Het bramenseizoen is hier! Eind augustus is perfect om heerlijke wilde bramen te plukken, en er heerlijk bramenijs van te maken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-08-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Bramenijs

Ingrediënten


  • 200 gram wilde bramen, of uit de winkel.
  • 200 ml slagroom
  • Sap + zeste van een halve citroen
  • 3 eetlepels suiker

Kookgerei nodig


  • Middelgrote sauspan
  • Garde
  • Vergiet
  • Spatel
  • Rasp
  • Ijsmachine, wij hebben gebruik gemaakt van een 'Magimix turbine a glace'
  • Luchtdichte bak

Bramenijs Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bramenijs


Voorbereiding -- 15 minuten

Je kunt bramen gebruiken die je in de winkel kunt kopen, deze zijn wel groter dan wilde bramen. Je kunt het beste in laat augustus wilde bramen plukken, dat is precies wat wij gedaan hebben! 

Wilde bramen zijn kleiner en zuurder. Doe de wilde bramen in een vergiet en was deze onder koud, stromend water. Rasp de citroen zeste en voeg deze toe aan de middelgrote pan samen met de citroensap, wilde bramen en suiker.

Laat dit 10 minuten lang pruttelen op middelhoog vuur, totdat de bramen openspringen. Je kunt ervoor kiezen om het bramenmengsel door een zeef te drukken om een gladder bramenijs te maken.

Laat het mengsel iets afkoelen. 

Bramenijs
Bramenijs

Het bramenijs afmaken -- 40 minuten

Zodra het bramenmengsel afgekoeld is voeg je de slagroom toe. Bereid de ijsmachine voor en draai het mengsel in ongeveer 40 minuten tot een heerlijk bramenijs.

Je kunt deze direct serveren, of tot 3 maanden lang in een luchtdichte bak bewaren. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-08-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Bramenijs

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.