Boerenomelet

(12)

Een lekker broodje maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een boerenomelet is zó klaar, lekker met wortel, erwtjes en paprika. Recept voor 2 broodjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-11-2022

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Boerenomelet

Ingrediënten


  • 2 broodjes
  • 1/4e rode paprika
  • Klein handje geraspte wortel
  • Takje peterselie
  • Aantal takjes verse oregano
  • Halve kleine ui
  • 2 eetlepels water
  • 2 eieren
  • Klein potje doperwten
  • Theelepel grove mosterd
  • Theelepel knoflookpoeder
  • Klontje boter
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Grote bakpan + deksel die daar op past
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kommetje
  • Vork
  • Theelepel

Boerenomelet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/boerenomelet


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd een vierde van een rode paprika in zo klein mogelijke blokjes. Open het potje doperwtjes en laat dit uitlekken. Snijd een halve kleine ui in blokjes. Snijd dan de kruiden fijn.

Tik 2 eieren open in een kommetje, voeg de kruiden toe samen met een theelepel grove mosterd, water en een theelepel knoflookpoeder. Meng alles goed door elkaar met behulp van een vork. 

Boerenomelet
Boerenomelet

De boerenomelet bakken – 10 minuten

Verhit de grote bakpan op middel-hoog vuur, voeg een klontje boter toe. Wacht totdat de boter gesmolten is, verdeel dan de paprika- en uiblokjes over de pan heen. Bak een minuut mee, voeg dan een klein handje doperwtjes en geraspte wortel toe.

Giet het eimengsel na een aantal minuten over de groenten heen en zet het vuur laag. Plaats de deksel op de bakpan om ervoor te zorgen dat de bovenkant van de omelet sneller gaar wordt. Laat het ei rustig stollen, keer de omelet dan een keer om.

Breng op smaak met peper en zout. Snijd de boerenomelet dan in tweeën, verdeel over 2 broodjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-11-2022


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Boerenomelet

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.