• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Blini’s met zalm en yuzu

Blini’s met zalm en yuzu

20 november 2018 door ohmydish 2 Reacties

Hapjes met verse zalm ipv gerookte zalm zijn altijd nóg lekkerder! Deze blini's met zalm en yuzu zien er ook nog eens leuk uit voor de feestdagen.
Aantal pers.: 8 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Kooktijd: 15 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingrediënten

  • 200 ml lauwwarme melk
  • 1/2 zakje gist
  • 175 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 2 verse zalmfilets
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 theelepels yuzu sap (als je verse yuzu gebruikt, voeg dan ook rasp van de schil toe)
    Als je geen yuzu kunt vinden, kun je deze eventueel ook vervangen door citroen of een andere citrussoort. De smaak is dan niet hetzelfde, maar ook erg lekker!
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • optioneel: peterselie en/of sesamzaadjes ter garnering
Blini’s met zalm en yuzu ingrediënten
Blini’s met zalm en yuzu ingrediënten

Kookgerei nodig

  • middelgrote kom
  • garde
  • pannetje of gebruik een magnetron om de melk te verwarmen
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • spatel
  • eventueel poffertjes pan
  • middelgrote kom

Voorbereiding — 20 minuten + wachttijd

Verwijder eventueel het vel van de zalmfilets als deze er nog aan zit en verdeel de zalm dan in stukjes. Meng 4 eetlepels sojasaus, 1,5 theelepel yuzu sap, 1 eetlepel honing en een theelepel geraspte gember bij de zalm stukjes en laat dit marineren terwijl je de blini’s maakt.

Voor klassieke blini’s wordt boekweitmeel gebruikt, maar ‘gewone bloem’ kan ook. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er dan het halve zakje droge gist in op. Laat het mengsel enkele minuten staan, je zult merken dat het lichtjes gaat schuimen. Scheidt het ei en klop het eigeel enkele minuten met een garde. Schenk er dan het gist mengsel bij en roer tot het glad is. Meng de bloem met een snufje zout en voeg dit geleidelijk toe terwijl je goed mengt. Het beslag is nu klaar om te rijzen, dit zal ongeveer een uur duren.

Blini’s met zalm en yuzu
Blini’s met zalm en yuzu

Blini’s met zalm en yuzu afmaken — 15 minuten

Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft en schep dit dan door het gerezen beslag zodat het luchtig zal worden. Verhit boter in een bakpan en maak hele kleine pannenkoekjes. Bak deze enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn.

Meng crême fraîche met 1,5 theelepel yuzu en breng op smaak met peper en zout. Verdeel een beetje crème fraîche over de blini’s en leg er dan een stukje gemarineerde zalm op. Garneer eventueel met een takje peterselie of sesamzaadjes. Smakelijk!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Blini's met zalm en yuzu
Auteur
Ohmydish
Geplaatst op
2018-11-20
Voorbereidingstijd
20M
Kooktijd
15M
Totale tijd
35M

In categorie: Snacks, Tapas, Visrecepten Tags: blini, Blini's met zalm en yuzu, blinis, bloem, creme fraiche, droge gist, ei, eigeel, eiwit, gemarineerde zalm, gember, gember rasp, gember wortel, gist, hapjes, hapjes met vis, honing, japanse citrus, kleine pannenkoekjes, lauwwarme melk, melk, mini pannenkoekjes, peterselie, sesamzaadjes, soja, soja saus, sojasaus, verse gember, verse yuzu, verse zalm, volle melk, yuzu, yuzu rasp, yuzu sap, zalm, zalmfilet, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 2 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Reacties

  1. Lieke zegt

    3 december 2018 op 17:50

    Wat is yuzu

    Beantwoorden
    • ohmydish zegt

      3 december 2018 op 20:00

      Hallo Lieke, yuzu is een citrusvrucht :) https://nl.wikipedia.org/wiki/Yuzu

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Marco en Veronique van Ohmydish (2018) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1181 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je 2 x per maand recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl
  • Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!