Blanke stoofpeertjes

(14)

In de herfst zijn er jaarlijks volop peren te koop! Je kunt er onder andere heerlijke blanke stoofpeertjes van maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-10-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 3 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 15 personen Categorie Toetjes
Blanke stoofpeertjes

Ingrediënten


  • Ongeveer 15 kleine, stevige peren
  • 1/2e liter droge witte wijn
  • 1 liter appelsap
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 steranijs
  • 200 gram suiker

Kookgerei nodig


  • Middelgrote pan
  • Dunschiller
  • Klein mesje of meloenbolletjeslepel
  • Bakpapier

Blanke stoofpeertjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 15 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/blanke-stoofpeertjes


Voorbereiding – 15 minuten

Vermeng de appelsap samen met de witte wijn, suiker, kaneelstokjes en steranijs in de middelgrote pan. 

Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd met behulp van een klein mesje of een meloenbolletjeslepel een klein rondje uit de onderkant van de peer. Plaats de peer na het schillen in een bak met koud water om te voorkomen dat de peren gaan verkleuren. 

Knip of snijd een rond stuk bakpapier dat precies in de middelgrote pan past, en maak een gat precies in het midden. 

Blanke stoofpeertjes
Blanke stoofpeertjes

De blanke stoofpeertjes afmaken – 3 uur

Plaats de geschilde peren in het appelsap en witte wijn mengsel en dek af met het ronde stuk op maat gesneden bakpapier. 

Verhit het sap, maar laat het niet koken. Laat zachtjes 2.5 tot 3 uur lang pruttelen. Controleer of de blanke stoofpeertjes gaar zijn door er met een klein mesje in te prikken. Deze blanke stoofpeertjes zijn heerlijk met een bolletje ijs voor een heerlijk typisch herfst toetje. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-10-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 3 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Blanke stoofpeertjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.