Bladerdeegrolletjes met ham en kaas

(35)

Deze bladerdeegrolletjes met ham en kaas zijn een ideale snack tijdens de borrel. Klaar in een half uur met maar een paar ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Bladerdeegrolletjes met ham en kaas

Ingrediënten


  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 4 eetlepels groene pesto
  • ongeveer 6 plakken rauwe ham (zoals Serrano of Prosciutto)
  • flinke hand geraspte kaas

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • ovenplaat met bakpapier
  • eetlepel of siliconen kwast
  • oven

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeegrolletjes-met-ham-en-kaas


Voorbereiding – 10 minuten

Rol het bladerdeeg uit op een snijplank met bakpapier erop. Het bakpapier zorgt ervoor dat het deeg niet aan de snijplank blijft plakken.

Verdeel 4 - 5 eetlepels verse groene pesto over het bladerdeeg. Dit gaat het makkelijkst met een siliconen kwast of lepel. Leg hier dan de plakken ham op en maak af met geraspte kaas.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Bladerdeegrolletjes met ham en kaas oprollen
Bladerdeegrolletjes met ham en kaas oprollen

Bladerdeegrolletjes met ham en kaas afmaken -- 20 minuten

Rol het bladerdeeg opnieuw op, doe dit vrij strak maar zorg ervoor dat het deeg niet gaat scheuren. Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.

Plaats de bladerdeegrolletjes met de gesneden kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop. 

Bladerdeegrolletjes met ham en kaas
Bladerdeegrolletjes met ham en kaas

Bak de bladerdeegrolletjes in 20 minuten af, of tot goudbruin. Serveer bijvoorbeeld als snack, voorafje of bij de high tea. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-12-2022


Waardeer dit recept!
35 stemmen

0 reacties op Bladerdeegrolletjes met ham en kaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.