Bladerdeegrol met gehakt en ei

(16)

Deze bladerdeegrol met gehakt en ei is heerlijk hartig met verschillende soorten kruiden. Perfect als hapje tijdens de paasbrunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-03-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Bladerdeegrol met gehakt en ei

Ingrediënten


  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 gram gehakt
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2e theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1,5e theelepel mosterd
  • 5 eieren
  • handvol paneermeel
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • middelgrote kom
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • optioneel: eiersnijder
  • siliconen kwast

Bladerdeegrol met gehakt en ei Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeegrol-met-gehakt-en-ei


Voorbereiding –15 minuten

Kook 3 eieren ongeveer 6 minuten lang in kokend water, laat ze schrikken en pel ze dan. 

Breng het gehakt op smaak met gerookte paprikapoeder, gemberpoeder, venkelzaad, kerriepoeder, mosterd, peper, zout en een ei.

Voeg een handvol paneermeel toe, voeg niet teveel toe want dan zal het gehakt te droog worden. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Bladerdeegrol met gehakt en ei
Bladerdeegrol met gehakt en ei

Bladerdeegrol met gehakt en ei afmaken – 30 minuten

Leg een groot vel bladerdeeg op het aanrecht en verdeel het gehakt in 2 delen. Verdeel de helft in een lange rol en druk deze plat in het midden van het bladerdeeg.

Verdeel de gekookte eieren in plakjes met een eiersnijder of mes en leg de helft dakpansgewijs op het gehakt. Verdeel de 2e helft gehakt over het ei en maak af met de resterende plakjes ei. 

Bladerdeegrol met gehakt en ei rollen
Bladerdeegrol met gehakt en ei rollen

Vouw het deeg om het gehakt en de eieren om een rol te maken en zorg dat deze goed dicht is. Verplaats de bladerdeegrol naar de bakplaat bekleed met bakpapier.

Klop het laatste ei los met een beetje water en bestrijk hier de bladerdeegrol mee. Bak de bladerdeeg rol ongeveer 20 minuten lang in de oven, of tot deze mooi goudbruin is geworden.

Laat deze heel kort afkoelen en verdeel deze dan in plakken, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-04-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-03-2024


Waardeer dit recept!
16 stemmen

2 reacties op Bladerdeegrol met gehakt en ei

Phantasy plaatste op 28-04-2019 om 10:41:30

Goedemorgen, welk bladerdeeg gebruikt u ?

Ohmydish plaatste op 28-04-2019 om 13:02:58
Goedemiddag, een rol bladerdeeg maar je kunt ook de vierkantjes uit de vriezer aan elkaar plakken met een beetje water voor een grotere plak. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.