Biefstuk met tamarindesaus

(8)

Deze biefstuk met tamarindesaus is snel klaar met weinig ingrediënten. Een heerlijke sticky lichtzoete saus. Lekker met noedels of rijst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-04-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Biefstuk met tamarindesaus

Ingrediënten


  • 400 gram bavette of biefstuk
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels tamarinde
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 2 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 2 flinke eetlepels bruine basterdsuiker
  • 200 ml runderbouillon
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 1 bosui

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • lepel
  • wok
  • bord
  • houten lepel

Biefstuk met tamarindesaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/biefstuk-met-tamarindesaus


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de bosui, snijd deze in ringen en zet opzij. Snijd het rundvlees in niet al te grote stukken.

Maak een mengsel van tamarinde, sojasaus, bruine suiker, runderbouillon en gemalen gember. 

Biefstuk met tamarindesaus
Biefstuk met tamarindesaus

Biefstuk met tamarindesaus afmaken – 15 minuten

Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Bak het rundvlees mooi bruin rondom en verplaats het dan naar een bord.

Bak de ui en knoflook enkele minuten en voeg dan het tamarinde mengsel toe. Laat het iets indikken tot het plakkerig wordt en voeg dan het rundvlees opnieuw toe.

Verwarm alles en zorg dat het rundvlees nog rosé is, anders zal het vlees taai worden.

Serveer met noedels of rijst, bosui en groenten of een salade naar keuze, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-04-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Biefstuk met tamarindesaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.