Belgisch stoofvlees

(123)

Dit Belgisch stoofvlees wil je maken, het is zo mals dat het vlees uit elkaar valt. Klassiek met friet en dat smaakt ook echt het beste bij dit stoofvlees!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Belgisch stoofvlees

Ingrediënten


  • 1 kg runder stoofvlees
  • 2 grote uien
  • klont boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • paar takjes tijm
  • 2 flesjes bruin bier
  • 1 sneetje bruin brood
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels appelstroop
  • peper en zout naar smaak
  • klein scheutje azijn
  • friet om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • vleestang
  • houten lepel

Belgisch stoofvlees Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/belgisch-stoofvlees


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui, snijd deze fijn en zet opzij. Snijd het vlees in niet te grote blokjes en verwijder eventueel overtollig vet en spieren. Zorg dat je niet teveel eraf snijd want dit geeft juist extra smaak.

Bestrooi het vlees ruim met peper en zout. Besmeer de snee brood met mosterd. 

Belgisch stoofvlees
Belgisch stoofvlees

Belgisch stoofvlees afmaken – 2 uur

Verhit een flinke klont boter in de braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Het beste kun je niet teveel tegelijk bakken, dus bak het vlees in delen.

Zodra al het vlees bruin is gebakken voeg je de fijngesneden ui toe en bak dit ook nog enkele minuten mee.

Blus het vlees af met bruin bier en roer de stroop erbij. Voeg dan ook de takjes tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe.

Zet het vuur zo laag mogelijk en leg het brood besmeerd met mosterd bovenop (met de mosterdkant naar beneden). Laat het vlees 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan en roer af en toe.

De exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt, het vlees behoort zacht te zijn en zo mals dat het uit elkaar valt.

Als het vlees nog niet mals is, maar het vocht al is verdampt kun je het beste een scheutje water toevoegen zodat het stoofvlees niet zal aanbranden.

Verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en takjes tijm.

Breng op smaak met peper, zout en een klein scheutje azijn.

Serveer het stoofvlees met frietjes en een knapperige salade, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
123 stemmen

2 reacties op Belgisch stoofvlees

Fred de lamboy plaatste op 10-02-2024 om 11:03:03
het is een goede site met recepten bedankt
Ohmydish plaatste op 10-02-2024 om 14:43:31

Dankjewel voor je super leuke bericht! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.