BBQ varkensvlees en perzik spiesen

(11)

Maak eens deze bbq varkensvlees en perzik spiesen, gegarandeerd een succes. De combinatie van gemarineerd varkensvlees, salie en zoete perzik is heerlijk.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
BBQ varkensvlees en perzik spiesen

Ingrediënten


  • 400 gram varkensvlees
  • 3 perziken
  • 12 blaadjes verse salie
  • olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • barbecue of grill pan
  • optioneel: aluminium barbecue schaal
  • vleestang
  • 6 houten of rvs spiesen
  • middelgrote kom
  • snijplank en klein mesje

BBQ varkensvlees en perzik spiesen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bbq-varkensvlees-en-perzik-spiesen


Voorbereiding – 10 minuten + marineertijd

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het varkensvlees en snijd het vlees in stukken.

Voeg het vlees toe aan een middelgrote kom en breng op smaak met balsamico azijn, honing, peper en zout.

Laat het vlees minimaal een half uur marineren. Zorg ondertussen dat de barbecue heet is en als je houten spiesen gebruikt kun je deze eventueel eerst in water leggen om aanbranden te voorkomen.

Was de perziken, verwijder de pitten en snijd in vieren en dan door de helft. 

BBQ varkensvlees en perzik spiesen
BBQ varkensvlees en perzik spiesen

De BBQ varkensvlees en perzik spiesen afmaken – 10 minuten

Rijg een stuk vlees aan een spies, dan een stuk perzik en vouw een salieblad dubbel.

Herhaal tot je 3 stukken vlees, 2 blaadjes salie en 2 stukken perzik op je spies hebt.

Besprenkel de spiesen met een klein beetje olijfolie en leg deze op de barbecue, eventueel in een aluminium schaal zodat de spiesen minder snel gaan plakken.

Grill deze enkele minuten aan beide kanten, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op BBQ varkensvlees en perzik spiesen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.