Bavette met mosterdsaus

(10)

Maak eens een bavette met mosterdsaus tijdens je volgende etentje. Een stuk rundvlees dat relatief onbekend is, maar oh zo lekker! Geserveerd met een romige mosterdsaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Bavette met mosterdsaus

Ingrediënten


  • 2 bavettes, rundvlees
  • olijfolie
  • klont boter
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels gladde mosterd
  • 2 eetlepels crème fraîche

Kookgerei nodig


  • grote bakpan
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
  • vleestang

Bavette met mosterdsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bavette-met-mosterdsaus


Voorbereiding – 30 minuten

Haal het vlees ongeveer een half uur voor bereiden uit de koelkast. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. 

Bavette met mosterdsaus
Bavette met mosterdsaus

Bavette met mosterdsaus afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de bavettes mooi bruin aan beide kanten in ongeveer 3 minuten per kant.

De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de manier hoe je deze het liefste gebakken wilt hebben. Pak het vlees in met aluminiumfolie en laat deze ongeveer 10 minuten rusten.

Maak ondertussen de makkelijke mosterdsaus door een extra klont boter toe te voegen aan het bakvet. Roer de mosterd en crème fraîche erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveer de bavette met mosterdsaus en bijvoorbeeld geroosterde radijsjes en aardappelpuree. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-01-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Bavette met mosterdsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.