Barbecue kip pizza

(3)

Deze goed vullende barbecue kip pizza heeft naast een heerlijke geur ook verschillende lekkere ingrediënten zoals rode kidneybonen en maïs. Een heerlijke combinatie!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-11-2019, dit recept is voor 1 persoon en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 1 persoon Categorie Hoofdgerechten
Barbecue kip pizza

Ingrediënten


  • 1 pizzabodem
  • 1 kipfilet
  • 1 flesje barbecuesaus naar keuze of maak deze zelf
  • Halve rode paprika
  • Klein blikje zoete maïs
  • handvol rode kidneybonen
  • Halve rode ui
  • zakje geraspte mozzarella
  • ongeveer 100 ml passata
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Eetlepel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Vergiet
  • Middelgrote pan
  • 2 vorken
  • Kommetje

Barbecue kip pizza Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 1 persoon Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/barbecue-kip-pizza


Voorbereiding – 30 minuten

Als je zelf pizza deeg wil maken, dan kun je hier het beste eerst mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen.

Terwijl het deeg aan het rijzen is bereid je de vulling voor. Voeg de kipfilet toe aan de pan en vul deze met water totdat de kipfilet onder water staat.

Verhit de pan op hoog vuur totdat het water gaat koken, zet het vuur dan lager. Kook de kip in 10 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de kipfilet.

Controleer of de kipfilet goed is door deze doormidden te snijden. Kook de kipfilet eventueel langer tot gaar. Haal de kipfilet dan uit de pan en trek uit elkaar met behulp van 2 vorken.

Trek de kipfilet uit elkaar in redelijk dunne reepjes. Voeg de kipfilet reepjes samen met voldoende barbecuesaus toe aan een kommetje.

Meng alles goed door elkaar heen en voeg eventueel meer barbecuesaus toe, de kipfilet mag best "nattig" zijn. Giet de rode kidneybonen en de maïs af met behulp van een vergiet.

Snijd een halve rode ui en een halve paprika in reepjes. 

Barbecue kip pizza
Barbecue kip pizza

De barbecue kip pizza afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm.

Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder zal de bodem uiteindelijk worden. Besmeer de pizzabodem met passata, het handigste is om hiervoor de bolle achterkant van een eetlepel te gebruiken.

Laat de randen vrij van saus. Verdeel nu de resterende ingrediënten over de pizza. Breng op smaak met wat peper en zout.

Bak de barbecue kip pizza af in ongeveer 20 - 25 minuten, of totdat het middelste deel van de pizzabodem niet meer zacht is.

De uiteindelijke afbaktijd is afhankelijk van hoe krachtig je oven is. Haal de pizza uit de oven na het bakken en snijd deze in 6 of 8 evenredige stukken.

Serveer eventueel met extra barbecuesaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-11-2019, dit recept is voor 1 persoon en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Barbecue kip pizza

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.