Een Báhn mì is eigenlijk de Vietnamese variant van een broodje gezond. Je kunt er vanalles op doen, wat je wilt. Dit broodje is een basis recept, heerlijk met zoet-zure groenten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/banh-mi-vietnamese-broodjes
Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels in dunne reepjes. Was de radijsjes, verwijder de uiteindes en snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Meng 200 ml water met 100 ml rijstazijn, 1 theelepel zout en 2 eetlepels suiker in een kleine pan. Breng dit aan de kook en giet dit dan over de wortel en radijsjes.
Plaats in een kom en dek dit af, laat de zoet-zure groenten dan volledig afkoelen. Was de komkommer en snijd deze in plakjes. Meng naar smaak 6 eetlepels mayonaise met ongeveer 3 eetlepels sriracha.
Snijd het stokbrood in stukken en snijd deze dan door de helft en besmeer 1 helft met rillette of paté en de andere helft met sriracha-mayonaise.
Beleg met varkensvlees of fricandeau en plakjes komkommer. Verdeel de zoete-zure wortel en radijs over het broodje en maak af met een paar extra druppels sriracha. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.