Bánh mì - Vietnamese broodjes

(6)

Een Báhn mì is eigenlijk de Vietnamese variant van een broodje gezond. Je kunt er vanalles op doen, wat je wilt. Dit broodje is een basis recept, heerlijk met zoet-zure groenten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Bánh mì - Vietnamese broodjes

Ingrediënten


  • een baguette
  • klein handjevol radijsjes
  • 3 wortels
  • 200 ml water
  • 100 ml rijstazijn (mirin)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • ongeveer 200 gram rillette of paté (traditioneel van varkensvlees, maar wij gebruikten eenden rillette)
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels sriracha + extra
  • ongeveer 12 plakjes fricandeau of varkensvlees
  • 1/2e komkommer

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • kom
  • huishoudfolie
  • kleine kom
  • broodmes

Bánh mì - Vietnamese broodjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/banh-mi-vietnamese-broodjes


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels in dunne reepjes. Was de radijsjes, verwijder de uiteindes en snijd de radijsjes in dunne plakjes.

Meng 200 ml water met 100 ml rijstazijn, 1 theelepel zout en 2 eetlepels suiker in een kleine pan. Breng dit aan de kook en giet dit dan over de wortel en radijsjes.

Plaats in een kom en dek dit af, laat de zoet-zure groenten dan volledig afkoelen. Was de komkommer en snijd deze in plakjes. Meng naar smaak 6 eetlepels mayonaise met ongeveer 3 eetlepels sriracha. 

Bánh mì – Vietnamese broodjes
Bánh mì – Vietnamese broodjes

Bánh mì afmaken -- 5 minuten

Snijd het stokbrood in stukken en snijd deze dan door de helft en besmeer 1 helft met rillette of paté en de andere helft met sriracha-mayonaise.

Beleg met varkensvlees of fricandeau en plakjes komkommer. Verdeel de zoete-zure wortel en radijs over het broodje en maak af met een paar extra druppels sriracha. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Bánh mì - Vietnamese broodjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.