Ingrediënten
- een baguette
- klein handjevol radijsjes
- 3 wortels
- 200 ml water
- 100 ml rijstazijn (mirin)
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- ongeveer 200 gram rillette of paté (traditioneel van varkensvlees, maar wij gebruikten eenden rillette)
- 6 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels sriracha + extra
- ongeveer 12 plakjes fricandeau of varkensvlees
- 1/2e komkommer

Kookgerei
- dunschiller
- snijplank & koksmes
- kleine pan
- kom
- huishoudfolie
- kleine kom
- broodmes
Voorbereiding — 15 minuten + wachttijd
Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels in dunne reepjes. Was de radijsjes, verwijder de uiteindes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng 200 ml water met 100 ml rijstazijn, 1 theelepel zout en 2 eetlepels suiker in een kleine pan. Breng dit aan de kook en giet dit dan over de wortel en radijsjes. Plaats in een kom en dek dit af, laat de zoet-zure groenten dan volledig afkoelen.
Was de komkommer en snijd deze in plakjes. Meng naar smaak 6 eetlepels mayonaise met ongeveer 3 eetlepels sriracha.

Bánh mì afmaken — 5 minuten
Snijd het stokbrood in stukken en snijd deze dan door de helft en besmeer 1 helft met rillette of paté en de andere helft met sriracha-mayonaise. Beleg met varkensvlees of fricandeau en plakjes komkommer. Verdeel de zoete-zure wortel en radijs over het broodje en maak af met een paar extra druppels sriracha. Smakelijk!
Geef een reactie