Zoete en vullende bananenloempia met zelfgemaakte karamelsaus, zó ontzettend lekker! Klaar in 25 minuten, recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bananenloempia
Verhit suiker en water in een kleine sauspan op laag vuur. Roer niet, wacht tot al het water opgelost is en de suiker bruin begint te worden.
Voeg slagroom toe en meng goed samen om een heerlijke karamelsaus te maken. Wees voorzichtig want karamel is erg heet.
Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 punt naar boven gewezen. Pel de baby bananen, het is makkelijk om vanaf de bodem te pellen en niet vanaf de steel aangezien de bananen zo klein zijn. Leg een baby banaan in het midden van een loempiavel en vouw naar binnen toe dicht, gebruik een beetje water om het loempiavel aan dicht te plakken. Herhaal deze stap voor de resterende bananen.
Verhit zonnebloemolie in een frituur of braadpan met dikke bodem op 180 graden Celsius.
Frituur de bananenloempia's in 3 tot 4 minuten goudbruin. Bak niet teveel bananenloempia's tegelijkertijd om te voorkomen dat de loempia's aan elkaar plakken.
Serveer met de karamelsaus en eventueel karamelijs. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-05-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.