Bananenijs

(65)

Dit super romige bananenijs is net een milkshake, maar dan nóg veel lekkerder! Gebruik goed rijpe bananen, voor het allerlekkerste roomijs.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-04-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes
Bananenijs

Ingrediënten


  • 500 gram rijpe bananen
  • 500 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 5 eidooiers

Kookgerei nodig


  • ijsmachine (wij gebruikten een Magimix turbine a glace)
  • middelgrote pan
  • staafmixer
  • middelgrote kom
  • garde
  • siliconen spatel
  • huishoudfolie
  • hersluitbaar bakje

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bananenijs


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Pel de rijpe bananen en snijd deze in stukken. Meng melk en room samen met de stukjes banaan in de middelgrote pan en verwarm dit op laag vuur. Zodra de banaan zacht is kun je een staafmixer gebruiken om een glad mengsel te maken. 

Meng met een garde de eidooiers samen met de suiker in een middelgrote kom. Schenk het warme bananenmengsel langzaam bij de eidooiers. Blijf ondertussen mengen om de voorkomen dat het ei gaat stollen en er klontjes zullen ontstaan. 

Schenk het mengsel terug in de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. Blijf roeren met een siliconen spatel, dit is het makkelijkste omdat je zo goed over de bodem van de pan kunt roeren. 

Je kunt zien of het mengsel goed is, door met een vinger een lijn te trekken op de spatel. Als deze zichtbaar blijft, dan is het mengsel goed. Laat het mengsel een beetje afkoelen en dek daarna af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot het is afgekoeld. 

Bananenijs
Bananenijs

Het bananenijs afmaken – 40 minuten

Nu het meest makkelijke van het maken van ijs. Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 40 minuten draaien. De tijd is afhankelijk van de machine die je gebruikt. 

Als het ijs klaar is, schep het dan in de hersluitbare bak en zet in de vriezer. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-04-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023


Waardeer dit recept!
65 stemmen

0 reacties op Bananenijs

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.