Bagel met spek en ei

(7)

Een bagel met spek en ei is een simpel en toch luxe ontbijt of lunch broodje. Makkelijk te maken met extra krokant spek uit de oven.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-06-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Bagel met spek en ei

Ingrediënten


  • 4 bagels
  • 8 gerookte spekplakken
  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • peper en zout naar smaak
  • mayonaise
  • verse bieslook

Kookgerei nodig


  • oven
  • kleine bakplaat
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • garde
  • middelgrote bakpan met deksel
  • lepel

Bagel met spek en ei Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bagel-met-spek-en-ei


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en plaats de speklappen op een bakplaat. Plaats de spekplakken meteen in de oven terwijl deze nog aan het verwarmen is. Hierdoor zal de spek extra krokant worden. 

Bak dan ook de bagels enkele minuten in de oven tot de buitenkant krokant en de binnenkant warm is. 

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng de eieren samen met een scheut melk en breng deze op smaak met peper en zout. 

Bagel met spek en ei
Bagel met spek en ei

Bagel met spek en ei afmaken – 10 minuten

Verwarm een beetje olie of boter in een middelgrote bakpan en schenk de eieren erin. Plaats een deksel op de bakpan en bak het omelet mooi gaar in ongeveer 5 minuten. 

Snijd ondertussen de bagel open met een broodmes en besmeer de bovenkant met een dunne laag mayonaise. 

Verdeel de omelet in vieren en plaats deze op de bagels. Plaats twee krokante plakken spek op elke bagel en bestrooi met bieslook. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-06-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Bagel met spek en ei

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.