• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
    • Foodblogswap
  • Over ons
Babi panggang

Babi panggang

11 maart 2016 door ohmydish 6 Reacties

Zelfgemaakte Indonesische babi panggang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Duurt even, maar dan heb je wat!
Aantal pers.: 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Kooktijd: 90 minuten | Moeilijkheid: Moeilijk

Veel dank aan ons familielid Paul Cranen die ons gewezen had op dit heerlijke recept voor zelfgemaakte babi panggang. Overigens heet dit recept van origine “Char Siu”.

Ingrediënten

  • 1 kilo procureur (varkensnek)
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • 3 eetlepels natuurazijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bonensaus (gefermenteerde bonen pasta)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker + extra bruine of gewone suiker (of gebruik kant-en-klare suikersiroop)
  • Sambal naar smaak
Babi panggang ingredienten
Babi panggang ingredienten

Kookgerei

  • Grote kom
  • Koksmes + snijplank
  • Garde
  • Huishoudfolie
  • Grillpan of barbecue of oven + grillrek
  • Siliconen kwast

Voorbereiding — 15 minuten + 1 (of 2) wacht dagen (ja, écht!)

Meng de ingrediënten in een grote kom met behulp van een garde totdat deze goed samengevoegd zijn. Snijd de procureur over de lengte in niet al te dunne stukken. Snijd de stukken dan kruiselings in op ongeveer 1 centimeter diep, met 1.5 centimeter ruimte tussen de insneden. Leg de stukken vlees tenminste een dag lang in de saus / marinade, in de koelkast. 2 dagen marineren is nog veel lekkerder, maar dit is niet noodzakelijk. Dek de grote kom af met huishoudfolie en bewaar deze op een koele zone in je koelkast.

Babi panggang
Babi panggang

De Babi panggang bakken — 30 minuten + 1 uur wachttijd

Na een dag (of 2) zal de procureur alle smaken hebben opgenomen, tot diep in het vlees. Haal de kom uit je koelkast en laat deze een uur lang op kamertemperatuur komen. Grill het vlees dan met behulp van een grillpan of oven + grillrek. Je kunt de babi panggang ook op de barbecue bereiden. Grill het vlees op hoog vuur in 20 minuten gaar. Bestrijk het vlees tijdens het grillen met de saus een aantal keren, dit kun je het makkelijkste doen met een siliconen kwast.

Bestrijk beide kanten van het vlees met maltose siroop of suiker siroop en grill dan nogmaals beide kanten 2,5 minuut, of totdat deze mooi bruin en krokant geworden is. Wees wel voorzichtig met deze handeling, de suiker zal namelijk erg heet worden! Je kunt je eigen suiker siroop maken door heel simpel suiker op te lossen met een 3 op 1 ratio. Bijvoorbeeld: 3 eetlepels suiker moeten opgelost worden in 1 eetlepel water.

Snijd de stukken vlees in dunne reepjes zodra het vlees mooi bruin geworden is. Serveer met een lekkere komkommersalade. Eet smakelijk!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Babi panggang Ohmydish babi panggang, bonensaus, char siu, chinese vijfkruidenpoeder, gemberpoeder, hoisinsaus, natuurazijn, oestersaus, procureur, sambal, sojasaus, uienpoeder, varkensnek, vijfkruidenpoeder, vlees, zonnebloemolie Hoofdgerechten Indonesisch Babi panggangZelfgemaakte Indonesische babi panggang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Duurt even, maar dan heb je wat! 4 personen1 kilo procureur (varkensnek)1 eetlepel gemberpoeder1 eetlepel uienpoeder1 eetlepel zoute sojasaus1 eetlepel zoete sojasaus1 theelepel sesamolie1 eetlepel oestersaus1 eetlepel hoisinsaus1 eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder3 eetlepels natuurazijn2 eetlepels zonnebloemolie1 eetlepel bonensaus2 eetlepels bruine basterdsuikerSambal
0 0

Categorie: Hoofdgerechten Tags: babi panggang, bonensaus, char siu, chinese vijfkruidenpoeder, gemberpoeder, hoisinsaus, natuurazijn, oestersaus, procureur, sambal, sojasaus, uienpoeder, varkensnek, vijfkruidenpoeder, vlees, zonnebloemolie

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Reacties

  1. Marcel Bouman zegt

    30 juni 2018 op 11:59

    svp de nieuwsbrief !

    Beantwoorden
    • ohmydish zegt

      30 juni 2018 op 14:07

      Hallo Marcel, ik heb je ingeschreven voor de nieuwsbrief. Deze versturen wij 2 x per maand en kun je vandaag weer verwachten :) Groetjes

      Beantwoorden
  2. ImacFran zegt

    20 augustus 2018 op 19:42

    Beste ohmydish (Veronique en Marco),

    Ziet er goed uit, hoor. Goed beschreven hoe en wat je moet doen.

    Alleen zie ik niet hoe lang het duurt als je een oven gebruikt en wat de stand van de graden moet zijn. Kan ook aan mij liggen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen…

    Beantwoorden
    • ohmydish zegt

      21 augustus 2018 op 11:56

      Bedankt voor je compliment!
      Je hebt helemaal gelijk, dit hebben we er niet nog eens extra bij gezet. Als je ipv een grillpan of barbecue het vlees in de oven wilt grillen, kun je dit het beste doen op ongeveer 200 graden. Dit zal ongeveer gelijk zijn aan de bereidingstijd in de pan, 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grillstand van je oven, let er dan op dat de buitenkant een mooi korstje heeft gekregen en bestrijk het vlees dan ook regelmatig :) Hopelijk heeft dit je vraag beantwoord

      Beantwoorden
  3. Yuri zegt

    9 februari 2019 op 14:49

    Een Topmarinade! Had niet alles in huis om 1 op 1 het recept te volgen, en verse gember en uien gebruikt. De procureur 24 uur in de marinade gezet, afgemaakt op de grill boven houtskool. Heerlijk met zoetzure tomatensaus, satesaus of gado-gadosaus.

    Beantwoorden
    • ohmydish zegt

      9 februari 2019 op 20:37

      Dankje Yuri! Mmm boven houtskool is nóg lekkerder, heerlijk! :)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1343 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.188 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2197115524538091765_1458032450 MINI QUICHES -  Deze kleine quiches zien er ontzettend leuk uit, ze zijn makkelijk om te maken en ze zijn ook nog eens vegetarisch. Heerlijk als voorgerecht of hapje tijdens de feestdagen, of gewoon tijdens de borrel in het weekend. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rode kool mini quiches -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #groente #vegetarisch #vega #hapjes #borrel #voorgerecht #kerst #kerstmis #inspiratie #rodekool #miniquiche #quiche #hartigetaart
Instagram post 2196381082722769984_1458032450 Wil je tijdens de feestdagen liever een vegetarisch hoofdgerecht serveren? Dan is deze champignon Bourguignon echt een aanrader! Een heerlijke variant op de klassieke Franse stoofpot die al bij velen op tafel heeft gestaan. Bij jou ook binnenkort? Of misschien wel tijdens het kerstdiner? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- champignon bourguignon -- voor het recept. #ohmydish #recept #vega #vegetarisch #vegetarischhoofdgerecht #kerst #kerstrecept #inspiratie #kerstzondervlees #hoofdgerecht #bourguignon
Instagram post 2195643256515484113_1458032450 Voor mij persoonlijk hoort een mooi 'pronkstuk' bij de kerst. Juist niet veel vlees, maar wel goed vlees en dan héél veel heerlijke groente- en aardappelgerechten als bijgerechten. Zo'n tafel vol met vanalles, daar kan ik echt van genieten.⁠⠀
⁠⠀
Maar hoe bak je nou eigenlijk eendenborst? Ga naar ohmydish.nl voor een duidelijke uitleg, of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
En die bijgerechten, daar staan er ook ontzettend veel van op ohmydish.nl en er volgen er nog meer #ohmydish #recept #stapvoorstap #uitleg #eend #eendenborst #eendenborstbakken #pronkstuk #kerst #vlees #roodvlees 3instafood #kerstmis #inspiratie #kerstinspiratie #kerstmenu
Instagram post 2194942193693774235_1458032450 Goedemorgen! Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Wij zijn sinds lange tijd weer eens met z’n 2en gaan uiteten. Het was heerlijk en we hebben genoten bij @lepigeonneau! De naam ken je misschien wel van #ikvertrek 😆

Anyhow, hoe vaak gaan jullie uiteten? 
#ohmydish #uiteten #restaurant #nieuwsgierig #weekend #wildmenu #wijn #madiran #frankrijk
Instagram post 2194237479099655719_1458032450 TULBANDJES - Zien deze mini tulband cakejes er niet schattig uit? Deze chocolade cakejes met kersen zijn super lekker en erg geschikt voor de feestdagen. Maar ook op een gewone dag zijn deze erg lekker. Chocolade en kersen blijven niet voor niks een klassieke combinatie die keer en op keer geweldig is. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- mini chocolade tulband -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #chocolade #kersen #cake #bakken #bakdag #zondag #weekend #kerst #kerstrecept #inspiratie #instafood #zondagbakdag
Instagram post 2193594117527054890_1458032450 Goedemiddag! Eerst nog even tijd voor de lunch natuurlijk. Maar bij deze alvast een heerlijk ontbijt idee voor morgen, maar kan ook erg lekker zijn als toetje. Deze broodpudding is extra lekker met banaan, en een geweldige manier om oud brood op te maken want weggooien (of aan de kippen voeren) is zonde! ⁠⠀
⁠⠀
Mijn moeder maakte dit vroeger vaker, maar dan waren de stukjes brood niet zo zichtbaar als bij mijn versie. Het is maar net wat je voorkeur heeft! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- broodpudding -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #brood #pudding #ontbijt #broodpudding #toetje #banaan #stokbrood #baguette #zondag #weekend #fruit
Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.