Ohmydish.nl


Aziatische groentesoep met ham

Deze Aziatische groentesoep met ham zit boordevol smaak. Met sojasaus, gember en limoensap op smaak gebracht. Gemaakt met verse ingredienten.

1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Aziatische groentesoep met ham

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Groot stuk hamschijf, ongeveer 400 tot 500 gram
  • Zonnebloemolie
  • 3 liter water
  • Halve broccoli
  • Halve prei
  • 5 wortelen
  • 1 rode paprika
  • Klein handje champignons
  • Halve paksoi
  • Stukje gember, ter grootte van een duim
  • Sap van 1 limoen
  • Klein handje taugé
  • 2 lenteuien
  • Enoki champignons
  • Sojasaus (glutenvrije) naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
Aziatische groentesoep met ham ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • 2 grote pannen
  • Fijne zeef
  • Middelgrote bakpan
  • Rasp

Bereiden


1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aziatische-groentesoep-ham


Voorbereiding -- 1 uur

Was de prei, verwijder de buitenste bladeren en snijd ongeveer 1/4e van de prei in niet te dunne plakken. Snijd de rauwe hamschijf doormidden.

Verhit zonnebloemolie op hoog vuur in een grote pan en bak hierin de hamschijf aan beide kanten bruin. Voeg dan de gesneden prei toe en bak deze een aantal minuten op middelhoog vuur mee. Giet 3 liter water in de pan en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water aan de kook is. Plaats de deksel schuin op de pan en laat het geheel tenminste 1 uur tot anderhalf uur pruttelen. Op deze manier maak je een heerlijke en vooral krachtige bouillon.

Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Was de broccoli en snijd hier de roosjes vanaf. Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd deze in middelgrote stukken.

Aziatische groentesoep met ham Aziatische groentesoep met ham

Afmaken van de Aziatische groentesoep met ham -- 15 minuten

Verhit zonnebloemolie in een middelgrote bakpan en voeg de broccoliroosjes, paksoi, champignons en plakjes wortel toe. Bak deze een aantal minuten mee op hoog vuur, zet dan aan de kant.

Haal het stuk hamschijf en de prei uit de bouillon met behulp van een fijne zeef en giet deze over naar een andere schone pan. Voeg de champignons, paksoi, broccoli en wortelen toe en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Rasp wat verse gember in de pan en breng het geheel op smaak met sojasaus, limoensap, peper en zout.

Snijd de overgebleven prei in dunne ringen. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd de paprika in dunne plakjes. Snijd ook de lenteui in dunne plakjes. Verdeel de soep over de kommen en garneer deze met een klein handje taugé, lenteui, enoki champignons, rode paprika en prei ringen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!