Deze Aziatische groentesoep met ham zit boordevol smaak. Met sojasaus, gember en limoensap op smaak gebracht. Gemaakt met verse ingredienten.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aziatische-groentesoep-ham
Verhit zonnebloemolie op hoog vuur in een grote pan en bak hierin de hamschijf aan beide kanten bruin. Voeg dan de gesneden prei toe en bak deze een aantal minuten op middelhoog vuur mee. Giet 3 liter water in de pan en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water aan de kook is. Plaats de deksel schuin op de pan en laat het geheel tenminste 1 uur tot anderhalf uur pruttelen. Op deze manier maak je een heerlijke en vooral krachtige bouillon.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Was de broccoli en snijd hier de roosjes vanaf. Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd deze in middelgrote stukken.
Aziatische groentesoep met ham
Haal het stuk hamschijf en de prei uit de bouillon met behulp van een fijne zeef en giet deze over naar een andere schone pan. Voeg de champignons, paksoi, broccoli en wortelen toe en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Rasp wat verse gember in de pan en breng het geheel op smaak met sojasaus, limoensap, peper en zout.
Snijd de overgebleven prei in dunne ringen. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd de paprika in dunne plakjes. Snijd ook de lenteui in dunne plakjes. Verdeel de soep over de kommen en garneer deze met een klein handje taugé, lenteui, enoki champignons, rode paprika en prei ringen. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.