Aubergine lasagne

(4)

Ovengerechten zijn ideaal om doordeweeks te maken, zonder al teveel moeite zet jij deze heerlijke aubergine lasagne op tafel!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-10-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Aubergine lasagne

Ingrediënten


  • 450 gram gemengd gehakt
  • 1 aubergine
  • 5 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 3 grote rijpe tomaten
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Ovenschaal
  • Middelgrote bakpan
  • Oven
  • Optioneel: mandoline

Aubergine lasagne Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aubergine-lasagne


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd dan de aubergine, aardappels, puntpaprika en tomaten in dunne plakjes en zet opzij.

Als je de aardappelplakjes te dik zal snijden, zullen niet alle ingrediënten tegelijk gaar zijn. Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit de ui en knoflook een minuut lang aan.

Voeg dan het gemengd gehakt toe en bak een aantal minuten mee. Breng op smaak met peper, zout, rozemarijn en gedroogde tijm. 

Aubergine lasagne
Aubergine lasagne

De aubergine lasagne afmaken – 30 minuten

Vet een ovenschaal in met boter en begin met laagjes maken van de plakjes. Voeg een laag aardappelplakjes toe en bestrooi met zout. Voeg dan een laag tomatenplakjes en aubergineplakjes toe.

Dan een laag gebakken gemengd gehakt en een laag puntpaprika. Herhaal deze stap tot alle ingrediënten gebruikt zijn. Maak de bovenkant af met een laag geraspte kaas.

Bak de aubergine lasagne 20 minuten lang in de voorverwarmde oven, of tot goudbruin. Stel de oven eventueel in op de grill stand in de laatste aantal minuten, en rooster de kaas goudbruin.

Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-10-2022


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Aubergine lasagne

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.