Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

(7)

Deze artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven kunnen ook gegaard worden in de braadpan. Een makkelijk, heerlijk zomers eenpansgerecht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten


  • 4 kippenbouten
  • 8 artisjok bodems of harten, vers of uit blik
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 8 vastkokende aardappels
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 400 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • optioneel: grote kookpan voor de verse artisjok
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote braadpan met deksel (ovenbestendig)
  • vleestang

Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/artisjok-met-kip-en-aardappeltjes-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Als je verse artisjok gebruikt dien je deze eerst ongeveer 10 minuten te koken, hierna kun je de bladeren en stengels verwijderen zodat de artisjok bodems overblijven.

Snijd de artisjok bodems eventueel door de helft. Bestrooi de kippenbouten ruim met peper en zout. Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in dunne (halve) ringen en de knoflook fijn.

Schil de aardappels en snijd deze in kleinere stukken, maar niet te klein. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven
Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

De artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven afmaken – 40 minuten

Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de kippenbouten mooi goudbruin aan beide kanten. Bak de ui en knoflook nog kort mee en blus af met witte wijn.

Voeg de aardappels en artisjok bodems toe samen met de Provençaalse kruiden en kippenbouillon. Bak de kip en aardappeltjes ongeveer een half uur in de oven.

Controleer of de kip en aardappels gaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.