Arroz con pollo

(7)

Een klassieker uit Cuba; arroz con pollo, ofwel rijst met kip. Dit gerecht is voor 4 personen, en klaar in minder dan een uur

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Arroz con pollo

Ingrediënten


  • 500 gram kippendijen
  • 100 ml witte kookwijn
  • 2 jalapeño pepers
  • 1 potje geroosterde paprika's
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 gram erwten (mogen ook bevroren erwten zijn)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 pakje (parel) rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 uien
  • Gele kleurstof voor eten (optioneel)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Kookgerei nodig


  • 1 grote pan
  • Keukenmes + snijplank
  • Een aantal kommetjes om de ingredienten in te doen
  • Waterkoker

Arroz con pollo Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/arroz-con-pollo


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de 2 uien, groene- en rode paprika's in fijne blokjes. Voor dit gerecht gaan we beginnen met het maken van een basis sofrita. Het enige grote verschil dat we hierin gaan maken is dat er geen gebruik zal worden gemaakt van tomaten.

Snijd de jalapeño pepers en knoflook zo fijn mogelijk, en zet deze apart. Maak de kippendijen schoon, verwijder onnodig vet en eventueel bloed.

Breng 1000ml (1 liter) water aan de kook en maak kippenbouillon. Je kunt uiteraard ook verse kippenbouillon gebruiken, of die uit een potje.

Voor dit recept gebruiken wij 2 bouillonblokjes om 1 liter kippenbouillon te maken. 

Arroz con pollo
Arroz con pollo

De arroz con pollo (rijst met kip) afmaken – 45 minuten

Verwarm een scheut olijfolie in de grote pan en begin met het maken van een basis sofrita. Voeg de gesneden ui, rode- en groene paprika's toe samen met de jalapeño pepers en fruit deze tot glazig. 

Plaats de kippendijen in de grote pan en schep het uien en paprika mengsel erover. Giet tenminste 100 ml witte kookwijn toe aan de pan en laat het geheel ongeveer 4 tot 5 minuten sudderen.

Maak de pot met geroosterde paprika's open en scheur of snijd deze in grove stukken. Voeg de geroosterde paprika stukken toe in de grote pan.

Giet 500 ml kippenbouillon toe aan de pan, verhoog het vuur en laat het geheel koken. Plaats de deksel op de pan en kook het gerecht voor 25 tot 30 minuten gaar. Roer zo nu en dan.

Haal de kippendijen uit de pan en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg in de tussentijd alle (parel) rijst toe aan het overgebleven sap, en voeg de resterende kippenbouillon toe samen met 1 of 2 theelepeltjes gele voedselkleurstof.

Dit zal de rijst mooi geel kleuren en het gerecht een mooie kleur geven. Dit is optioneel. Kook de rijst totdat deze gaar is, controleer voor de kooktijd de verpakking.

Scheur de gekookte kippendijen (met een vork) en plaats deze terug in de pan met de gekookte rijst. Voeg (bevroren) erwtjes toe zo veel als dat je zelf nodig lijkt en kook nog enkele minuten mee. 

Decoreer het geheel met nog meer geroosterde paprika, en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Serveer op een groot bord, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Arroz con pollo

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.