Appelbeignets

(22)

Typisch oud-Hollandse appelbeignets voor een heerlijk oud en nieuw. Klaar in minder dan een half uur tijd, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-04-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Appelbeignets

Ingrediënten


  • 100 gram suiker
  • 300 ml volle melk
  • 320 gram bloem
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • 3 stevige appels zoals Jonagold of Elstar
  • Poedersuiker ter garnering

Kookgerei nodig


  • Frituurpan of braadpan
  • Fijne zeef
  • Appelboor
  • Elektrische mixer of een kom en garde
  • Extra garde
  • 1 kom
  • Maatbeker
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Koksmes
  • Keukenpapier
  • Schuimspaan

Appelbeignets Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appelbeignets


Voorbereiding -- 10 minuten

Scheidt de eieren en plaats de eiwitten in een aparte kom. 

Klop de eidooiers met een elektrische mixer en voeg de suiker beetje bij beetje toe aan de kom en meng tot een dik, wit mengsel. Schenk de melk bij de eidooiers en meng rustig tot een glad mengsel. 

Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe samen met een snufje zout. Roer goed door tot een glad beslag. 

Klop in een andere kom de eiwitten luchtig. Voeg eventueel een snufje zout toe om het eiwit sneller stijf te kloppen. Vouw of haal de stijve eiwitten door het beslag heen en roer met behulp van een garde tot een glad beslag. Roer zo min mogelijk om een luchtig beslag te behouden. 

Vul de frituurpan of braadpan met zonnebloemolie en verwarm tot 170 graden Celsius. 

Schil de appels met behulp van een dunschiller. Haal de kern uit de appels met een appelboor. Snijd de appels in redelijk dikke schijven.

Zelfgemaakte appelbeignets
Zelfgemaakte appelbeignets

De appelbeignets bakken -- 15 minuten

Bedek een bord met een aantal lagen keukenpapier. Haal de appelschijven door het beslag heen. en bak deze in ongeveer 3 - 5 minuten tijd mooi goudbruin. 

Voeg niet teveel appelbeignets tegelijkertijd toe om te voorkomen dat deze tegen elkaar aan plakken. Haal de gebakken appelbeignets uit de olie met behulp van een schuimspaan en laat deze uitlekken op het keukenpapier. 

Herhaal deze stap voor de resterende appel plakken. Bestrooi de appelbeignets met poedersuiker en dien warm op. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-04-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

0 reacties op Appelbeignets

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.