Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Appel meringue taart

Deze appel meringue taart heeft alles wat je zoekt in een perfecte herfsttaart. Een krokante bodem, romige appelvulling en zachte meringue.

Appel meringue taart
1 uur 12 personen Taart en cake
Appel meringue taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten taartbodem

  • 250 gram bloem + extra
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

Ingrediënten vulling

  • 5 appels zoals bijvoorbeeld Elstar, Golden Delicious, Jonagold
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker + 4 eetlepels extra
  • 50 gram bloem
  • 200 gram crème fraîche
  • handjevol amandelschaafsel
Appel meringue taart
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer (of kneed het deeg met de hand, mixer is wel aan te raden voor de meringue)
  • kleine kom + vork
  • huishoudfolie
  • taartvorm (ongeveer 26 cm)
  • siliconen kwast
  • grote kom
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • deegroller
  • oven

Recept pinnen op Pinterest

Recept printen Bekijk reacties (6) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appel-meringue-taart


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Begin met het maken van het deeg, dit moet namelijk nog rusten voor je het kan gebruiken. Meng hiervoor bloem met zout en voeg dan geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg. Klop het ei samen met de suiker los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg. Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met huishoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.

Vet ondertussen een taartvorm in met boter en zet opzij. Scheidt 2 eieren en meng het eigeel met suiker, crème fraîche, 50 gram bloem en een theelepel vanille extract.

Appel meringue taart Appel meringue taart

Appel meringue taart afmaken -- 45 minuten

Haal na een uur het deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Bekleed de taartvorm met het deeg en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes, niet te groot maar ook niet te klein, en schep dit door het crème fraîche mengsel. Verdeel de appelvulling over de taartbodem en bak dit ongeveer 15 minuten.

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer, dit kun je eventueel doen met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop de eiwitten stijf, zodra er stijve pieken ontstaan voeg je geleidelijk de suiker toe. Je kunt de meringue net zo zoet maken als je zelf wilt, ik maakte deze met maar 4 eetlepels suiker omdat de balans dan goed is met de fris zurige appels.

Verdeel het eiwit na een kwartier over de taart samen met een handjevol amandelschaafsel. Bak de taart nogmaals een kwartier in de oven, tot de meringue mooi gekleurd is en de vulling gaar is. Houd er rekening mee dat de taart langer nodig heeft als de appels grof gesneden zijn en/of het deeg minder dun is uitgerold en dat exacte baktijden altijd afhankelijk zijn van je oven. Geniet ervan!

Volgend recept →
Eend uit de slowcooker

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!