Met weinig ingrediënten maak je deze heerlijke appel en manchego crostini hapjes. Lekker om als tapas op een feestje uit te delen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-12-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appel-en-manchego-crostini
Bak de ciabatta af in de oven aan de hand van de instructies op de verpakking. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk, snijd het brood na het bakken in vierkantjes.
Snijd de appels in partjes, bepaal zelf hoe dik de appelpartjes worden. Snijd de manchego in dunne vierkante plakjes.
Verhit een grillpan zo heet mogelijk, kwast de broodjes in met olijfolie. Grill de broodjes 2 minuten lang aan beide kanten, of totdat er een duidelijk grillpatroon zichtbaar is. Gebruik een vleestang om moeiteloos de broodjes om te draaien.
Haal de broodjes dan uit de grillpan. Grill de appelpartjes op dezelfde manier als het brood, grill de partjes aan beide kanten totdat er een duidelijk grillpatroon te zien is.
Zet dan het vuur uit. Zet de appel en manchego crostini in elkaar door 2 appelpartjes op een broodje te plaatsen. Voeg 2 stukjes manchego toe en prik een houten spiesje door het midden van het broodje heen.
Herhaal deze stap totdat alle ingrediënten gebruikt zijn. Garneer met de fijngesneden bieslook en eventueel een aantal druppels balsamico crème. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-12-2022
Wat is manchego?
Manchego is een kaas met een licht pikante en zoute smaak. Het is een kaassoort die uit de “La Mancha” regio in Spanje komt en wordt gemaakt van schapenmelk van de Manchego schapen.
Waar kun je balsamico crème kopen?
De meeste grote supermarkten hebben balsamico crème te koop, kijk in het gedeelte bij de olijfolie en salade dressings.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.