Antilliaanse runderstoofpot

(36)

Het is winter en dat vraagt om stoofpotjes! Deze Antilliaanse runderstoofpot is een beetje pittig, kruidig en vol van smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-10-2023

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Antilliaanse runderstoofpot

Ingrediënten


  • 600 gram runderstoofvlees
  • bloem
  • boter
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 1 jalapeño peper
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • snuf chili poeder (naar smaak)
  • 300 ml runderbouillon
  • 200 ml passata
  • 3 grote aardappels
  • 1,5e paprika (wij gebruiken rood en groen)
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel rijst om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • slowcooker (of maak de stoofpot in een braadpan)
  • grote bakpan
  • vleestang
  • dunschiller

Antilliaanse runderstoofpot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/antilliaanse-runderstoofpot


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in blokjes.

Voor een mildere variant kun je de zaadlijsten van de jalapeño verwijderen, snijd deze vervolgens grof. Snijd het stoofvlees in kleine stukjes als dit nog niet geval is.

Bestrooi het vlees met bloem en zorg dat alle kanten volledig bedekt zijn. 

Antilliaanse runderstoofpot
Antilliaanse runderstoofpot

Antilliaanse runderstoofpot afmaken – 6 uur + 15 minuten

Verhit boter en een scheut olie in een bakpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Dit kun je het beste in delen doen zodat ze allemaal evenredig bakken.

Verplaats de gebakken stukjes vlees naar de slowcooker en bak dan ook de spekjes, paprika, ui en knoflook enkele minuten in de pan. Voeg het mengsel dan ook toe aan de slowcooker.

Schenk een beetje runderbouillon in de pan om de aanbaksels los te maken en voeg dit dan ook toe aan de slowcooker.

Schenk de rest van de bouillon samen met de jalapeño, kruiden en passata toe aan de slowcooker. Stel de slowcooker in op de laagste setting voor 5 - 6 uur.

Je kunt de aardappels al meteen toevoegen, wij kozen ervoor ze pas halverwege toe te voegen. Schil de aardappels, snijd in grove stukken en voeg deze ook toe aan de slowcooker.

De exacte stoof tijd is afhankelijk van het vlees dat je gebruikt, soms is het na enkele uren al mals en soms duurt het dubbel zo lang. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden.

Als de stoofpot niet genoeg is ingedikt, kun je deze eventueel binden met maïzena. Serveer bijvoorbeeld met gekookte rijst of aardappels, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-10-2023


Waardeer dit recept!
36 stemmen

0 reacties op Antilliaanse runderstoofpot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.