Ananascarpaccio met rozemarijnijs

(5)

Maak heel gemakkelijk je eigen roomijs! Deze ananascarpaccio met rozemarijnijs is een dessert met heerlijke smaakcombinaties, het hele jaar door lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Ananascarpaccio met rozemarijnijs

Ingrediënten


  • 1 rijpe ananas
  • handvol hazelnoten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eigelen
  • 100 gram suiker
  • 100 ml melk
  • 300 ml room

Kookgerei nodig


  • ijsmachine, wij gebruiken een Magimix 'Turbine à glace'
  • kleine sauspan
  • fijne zeef
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • stuk bakpapier
  • snijplank & koksmes

Ananascarpaccio met rozemarijnijs Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ananascarpaccio-met-rozemarijnijs


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Verwarm de melk samen met de room en 1 takje rozemarijn op laag vuur in een kleine sauspan. Laat dit zachtjes trekken voor ongeveer 10 minuten, zo kan de room de smaak van de rozemarijn goed opnemen. 

Klop het eigeel samen met de suiker tot deze luchtig en bleek van kleur is geworden. Zeef het roommengsel om de rozemarijn te verwijderen en schenk deze dan geleidelijk bij het eigeel. Blijf mixen om stollen van het eigeel te voorkomen. 

Schenk dan alles weer terug in de kleine pan en laat het eigeel garen op laag vuur. Blijf roeren met een siliconen spatel, zodat er niets kan aanbranden op de bodem. Het mengsel is gaar zodra je een streep kunt trekken op de spatel met je vinger en deze zichtbaar blijft. 

Dek het mengsel dan af door er een stuk bakpapier op te leggen, zo voorkom je dat er een vel ontstaat. Laat het mengsel dan volledig afkoelen. 

Ananascarpaccio met rozemarijnijs
Ananascarpaccio met rozemarijnijs

Ananascarpaccio met rozemarijnijs afmaken – 30 minuten

Draai het roommengsel op in de ijsmachine, dit zal ongeveer 30 minuten duren afhankelijk van je machine. 

Schil ondertussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd de ananas in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over borden en hak dan de hazelnoten grof. 

Snijd de naalden van de overgebleven rozemarijn fijn. Zodra het ijs klaar is, leg je een bolletje ijs in het midden en garneer het geheel met gehakte hazelnoten en rozemarijn. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-04-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Ananascarpaccio met rozemarijnijs

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.