Ananas soufflé

(1)

Door een extra smaakvolle kokosmelk te gebruiken is deze ananas soufflé niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lactose vrij!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Ananas soufflé

Ingrediënten


  • 200 gram rijpe ananas
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker + extra
  • 6 eetlepels bloem
  • boter om in te vetten (geklaarde boter voor een compleet lactose vrije variant)

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • blender of food processor
  • middelgrote pan
  • siliconen spatel
  • zeef
  • elektrische mixer met garde
  • 4 ramekins, ovenbestendige schaaltjes

Ananas soufflé Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ananas-souffle


Voorbereiding – 15 minuten

Schil de ananas, verwijder de harde kern en pureer 200 gram in de blender of food processor. Vaak is het makkelijker als je vocht toevoegt aan de blender voor een gladder resultaat.

Voeg dan 150 ml kokosmelk toe. Zeef dit gladde mengsel en voeg het dan toe aan de kleine pan en laat het rustig verwarmen.

Klop ondertussen het eigeel samen met 50 gram suiker met een elektrische mixer tot het wit en luchtig is geworden. Dit zal enkele minuten duren. Schenk er dan langzaam het warme ananas mengsel bij en 6 eetlepels bloem.

Schenk het terug in de pan en gaar het op laag vuur enkele minuten. Je zult merken dat het snel zal indikken, blijf roeren met een siliconen spatel om aanbranden en klontjes te voorkomen.

Het is belangrijk dat het gaar is, dus laat het indikken tot pudding dikte. Laat het mengsel dan afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Ananas souflé
Ananas souflé

Ananas soufflé afmaken – 15 minuten

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop dan het eiwit tot er stijve pieken ontstaan.

Vet ondertussen de ramekins in met (geklaarde) boter en voeg een laagje suiker toe aan de ramekins. Schep de eiwitten door het ananasmengsel zodat er een luchtig beslag ontstaat.

Vul de ramekins tot de rand met het beslag. Bak de soufflés gaar in ongeveer 12 minuten, afhankelijk van je oven. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Ananas soufflé

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.