Vanille ijs dat wordt 'verdronken' in espresso, een klassiek en simpel Italiaans toetje. Affogato met chocoladesaus, een makkelijk dessert.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/affogato-met-chocoladesaus
Maak een simpele chocoladesaus door slagroom te verwarmen in een kleine sauspan. Hak de chocolade fijner en roer deze dan door de warme room. Roer met een garde tot een gladde saus.
Zet espresso of eventueel sterke koffie als je geen espresso hebt.
Schep een bol vanille ijs in een glas of kopje en verdeel er een beetje warme chocoladesaus over.
Schenk hier dan de warme espresso overheen en maak af met nougatine nootjes en een koekje. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-10-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.