Affogato met chocoladesaus

(16)

Vanille ijs dat wordt 'verdronken' in espresso, een klassiek en simpel Italiaans toetje. Affogato met chocoladesaus, een makkelijk dessert.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes
Affogato met chocoladesaus

Ingrediënten


  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 400 ml espresso
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 ml ongezoete slagroom
  • kleine handvol nougatine nootjes
  • 4 kattentongen of andere koekjes

Kookgerei nodig


  • kleine sauspan
  • snijplank & koksmes
  • garde
  • koffie apparaat
  • ijsschep

Affogato met chocoladesaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/affogato-met-chocoladesaus


Voorbereiding – 10 minuten

Maak een simpele chocoladesaus door slagroom te verwarmen in een kleine sauspan. Hak de chocolade fijner en roer deze dan door de warme room. Roer met een garde tot een gladde saus.

 Zet espresso of eventueel sterke koffie als je geen espresso hebt. 

Affogato met chocoladesaus
Affogato met chocoladesaus

De affogato met chocoladesaus afmaken – 10 minuten

Schep een bol vanille ijs in een glas of kopje en verdeel er een beetje warme chocoladesaus over. 

Schenk hier dan de warme espresso overheen en maak af met nougatine nootjes en een koekje. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Affogato met chocoladesaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.