Een zachte advocaat cheesecake met een vleugje chocolade. Advocaat is misschien ouderwets, maar in combinatie met roomkaas en chocolade vooral érg lekker.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-04-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-06-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/advocaat-cheesecake
Vet de springvorm in met boter en verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius. Verkruimel de koekjes met behulp van een blender of keukenmachine.
Of gebruik een deegroller, plaats hiervoor de koekjes wel eerst in een hersluitbare zak voor een schoon aanrecht. Smelt de boter en meng deze samen met de koekkruimels.
Druk de koekkruimels op de bodem en zorg dat deze evenredig zijn verdeeld. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maken. Meng de roomkaas samen met de eieren, poedersuiker, advocaat en bloem tot een gladde massa.
Schenk de roomkaasvulling op de koekbodem en bak de cheesecake af in ongeveer 45 minuten. Maak de oven niet te vlug open, dan zal de cheesecake kunnen inzakken.
Laat de cheesecake nog ongeveer 10 minuten in de oven staan terwijl de ovendeur op een kier staat. Laat de cheesecake dan volledig afkoelen.
Klop 150 ml slagroom samen met een eetlepel suiker tot deze stijf genoeg is. Voeg er dan ongeveer 50 gram advocaat aan toe en schep deze dan in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
Spuit her en der kleine en grotere toefjes slagroom en maak de cheesecake af met geraspte pure chocolade. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-04-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-06-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.