Acacia beignets

(6)

Acacia ken je vast wel van de honing, maar wist je dat je de bloemen ook zelf kunt plukken en eten? Dip ze in beslag en maak dan eens zelf deze makkelijke acacia beignets.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-05-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Acacia beignets

Ingrediënten


  • Acacia bloemen
  • 200 ml volle melk
  • 200 ml wit bier
  • 2 eieren
  • 240 gram bloem
  • snuf zout
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • zakje vanille suiker
  • olie om te frituren (bijv. zonnebloemolie)

Kookgerei nodig


  • 2 grote kommen
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Acacia beignets Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/acacia-beignets


Tip: Acacia bloemen kun je zelf plukken, echter staat deze boom maar 1 tot 2 weken in bloei in mei/juni.

Voorbereiding – 10 minuten

Maak een beslag door de melk, bier, eieren, snuf zout, poedersuiker, bloem en 2 eetlepels olie te mengen met een garde, zorg dat het beslag helemaal glad is. Je kunt dit beslag ook eventueel een dag vooraf al maken en bewaren in de koelkast. 

Verhit de frituurolie tot ongeveer 180 graden Celsius. 

Je kunt de bloemen, in trosjes, eventueel wassen maar dit is niet noodzakelijk. Dit kan afhankelijk zijn van de plek waar je ze geplukt hebt ivm uitlaatgassen e.d. Zorg dat er een een klein stukje steel aan zit zodat je de trosjes goed kunt vast houden. 

Acacia beignets
Acacia beignets

Acacia beignets frituren – 10 minuten

Dip de trosjes bloemen één voor één in het beslag en frituur deze kort aan beide kanten. Haal deze uit het vet met een schuimspaan zodra deze mooi goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier. 

Herhaal tot alle bloemen zijn gefrituurd en serveer direct met vanille suiker. Deze beignets zijn een heerlijke combinatie met aardbeien en vanille ijs. Geniet ervan! 

Onze Acaciaboom (voorjaar 2018)
Onze Acaciaboom (voorjaar 2018)
Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-05-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Acacia beignets

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.