Aardbeien pecannoot taart

(13)

Deze aardbeien pecannoot taart kun je in een half uur maken. Heerlijk frisse aardbeien op een pecannoot taartbodem met roomkaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-06-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Aardbeien pecannoot taart

Ingrediënten


  • 200 gram pecannoten
  • 100 gram walnoten
  • 125 gram boter + extra om mee in te smeren
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 100 gram mascarpone
  • 200 gram naturel roomkaas
  • Klein doosje aardbeien
  • 50 gram witte chocolade

Kookgerei nodig


  • Foodprocessor of blender
  • Rechthoekige bakvorm
  • Siliconen kwast
  • Klein sauspannetje
  • Oven
  • Staafmixer of een grote kom met garde
  • Snijplank en klein mesje
  • Kom die past in de kleine sauspan om een bain-marie mee te maken

Aardbeien pecannoot taart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-pecannoot-taart


Maken van de taartbodem – 20 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje.

Doe de pecannoten en walnoten in de foodprocessor of blender en vermaal deze zo fijn mogelijk. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe samen met 2 eetlepels poedersuiker.

Mix deze ingrediënten goed samen. Vet de rechthoekige bakvorm in met boter en verdeel hierover het pecan mengsel.

Druk goed aan met je handen om ervoor te zorgen dat de taartbodem uiteindelijk dun genoeg en volledig bedekt is. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

De boter in de korst kan bubbels gaan vormen, dit is normaal. Haal de taartbodem uit de oven en laat deze geheel afkoelen. 

Aardbeien pecannoot taart
Aardbeien pecannoot taart

De aardbeien pecannoot taart afmaken – 10 minuten

Het maken van de vulling is erg makkelijk. Combineer de roomkaas, mascarpone en 2 eetlepels poedersuiker tot je een glad mengsel overhoudt.

Verdeel het mengsel over de taartbodem. Was de aardbeien en snijd de kroontjes weg. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze vervolgens over de taart.

Breek de witte chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kom. Vul een klein laagje water in de sauspan (die je eerder hebt gebruikt om de boter mee te smelten) en breng deze aan de kook op middelhoog vuur.

Plaats een kom op het sauspannetje en met behulp van de stoom die uit het pannetje komt zal de witte chocolade gaan smelten. Dit heet ook wel au bain marie.

Decoreer de pecannoot taart met de gesmolten witte chocolade, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-06-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

2 reacties op Aardbeien pecannoot taart

Caroline plaatste op 11-09-2016 om 10:18:17
Deze aardbeientaart gemaakt. Heerlijk
Ohmydish plaatste op 11-09-2016 om 16:37:54
Hoi Caroline, wat fijn dat het gelukt is ! Super, bedankt voor je bericht.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.