Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- ongeveer 3 flinke lepels mascarpone
- 2 eetlepels poedersuiker
- bakje aardbeien
- klein handjevol verse basilicumblaadjes
- klein handjevol amandelschaafsel

Kookgerei
- elektrische mixer
- 4 glaasjes
- klein mesje
- kleine bakpan
Aardbeien-mascarpone toetje maken — 10 minuten
Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan. Houd deze goed in de gaten, want ze verbranden snel en laat ze dan vervolgens afkoelen. Snijd de basilicumblaadjes fijn en zet opzij.

Klop de slagroom tot deze de dikte van yoghurt heeft. Voeg de mascarpone toe en roer tot het mengsel glad is. Breng op smaak met ongeveer 2 eetlepels poedersuiker. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in vieren en verdeel een laagje in elk glas. Verdeel dan een laag mascarpone-room over de glaasjes, nog een laag aardbeien en ook weer mascarpone-room.
Maak de toetjes af met een laag aardbeien, fijngesneden basilicum en geroosterde amandelschaafsel. Geniet ervan!
Geef een reactie