Aardappelpuree met geroosterde knoflook

(12)

Zachte en romige aardappelpuree met geroosterde knoflook, heerlijk bijgerecht met een twist voor de feestdagen. Lekker met vlees, vis of groenten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Ingrediënten


  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 bol knoflook
  • 60 ml melk
  • 50 gram boter
  • 30 ml slagroom
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Dunschiller
  • Fijne zeef en een grote soeplepel of aardappelstamper
  • Koksmes en snijplank
  • Grote pan
  • Vergiet
  • Aluminumfolie
  • Oven

Aardappelpuree met geroosterde knoflook Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-met-geroosterde-knoflook


Voorbereiding – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. 

Snijd de onderkant van de knoflookbol eraf met een koksmes en pak dan de hele bol in met aluminumfolie. Rooster de knoflookbol 20 minuten lang in de oven, controleer tussentijds of deze zacht genoeg. 

Haal dan de geroosterde knoflook uit de oven en laat deze afkoelen totdat je deze zonder problemen met je handen vast kunt houden. 

Schil in de tussentijd de aardappelen en was deze onder stromend koud water. Snijd de aardappelen in stukjes. Door de aardappelen in kleine stukjes te snijden verkort je de kooktijd. 

Plaats een grote pan op hoog vuur en voeg de aardappelstukjes toe met koud water. De aardappelen moeten tenminste 2.5 cm onder water staan. Voeg dan een theelepel zout toe aan het water, en zet het vuur op de hoogste stand. 

Aardappelpuree met geroosterde knoflook
Aardappelpuree met geroosterde knoflook

De aardappelpuree met geroosterde knoflook afmaken – 15 minuten

Zet het vuur lager zodra het water kookt en laat de aardappelen 10 tot 15 minuten lang doorkoken, tot je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken. 

Giet de aardappels af en druk ze door een fijne zeef met behulp van een grote soeplepel. Voeg steeds een klein beetje aardappelen toe aan de zeef, je zult een mooie soepele en gladde aardappelpuree overhouden. 

Voeg dan boter, slagroom en melk toe aan de aardappelpuree en pers er de zachte geroosterde knoflook doorheen (zonder vel). Je kunt naar smaak meer melk, boter en room toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.