Aardappelpuree met bieslook

(14)

Een gladde en smeuïge aardappelpuree met bieslook is een heerlijk bijgerecht. Simpel en toch extra lekker door de verse bieslook.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-10-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Aardappelpuree met bieslook

Ingrediënten


  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 60 ml volle melk
  • 45 gram boter
  • 30 ml room
  • Peper en zout
  • Flinke handvol verse bieslook

Kookgerei nodig


  • Dunschiller
  • Koksmes + snijplank
  • Grote pan
  • Vergiet
  • Fijne zeef + soeplepel, aardappelstamper of vork

Aardappelpuree met bieslook Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpuree-met-bieslook


Voorbereiding – 10 minuten

Schil de aardappelen met de dunschiller of aardappelschilmesje en snijd de aardappelen in stukken.

Dit zorgt ervoor dat de kooktijd een stuk minder lang is dan wanneer je hele aardappelen zou koken. 

Aardappelpuree met bieslook
Aardappelpuree met bieslook

De aardappelpuree met bieslook afmaken – 20 minuten

Vul de grote pan met water en plaats de aardappelen in de pan. De aardappelen moeten minstens 2.5 cm onder water staan. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en breng het water aan de kook.

Kook de aardappelen tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken. Giet de aardappelen af met behulp van het vergiet. 

Druk de aardappelen door de zeef met behulp van een soeplepel, zo ontstaat een hele gladde puree. Stamp voor een grovere puree de aardappelen met behulp van een aardappelstamper of vork.

Voeg melk, room en boter (liefst lauwwarm) toe. Meng de aardappelen tot er een mooie gladde puree ontstaat. Je kunt meer melk toevoegen om de aardappelpuree nóg romiger te maken. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Snijd de bieslook grof en roer dit op het laatste door de aardappelpuree. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-10-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Aardappelpuree met bieslook

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.