Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

(5)

Je hoeft de aardappelen niet eens te schillen! Lekker krokante aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook, makkelijk doordeweeks recept.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten


  • 8 kruimige aardappelen
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • (zee) zout

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mes
  • Snijplank
  • Keukendoek

Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelpartjes-uit-de-oven-met-rozemarijn-en-knoflook


Voorbereiding – 5 minuten

Was de kruimige aardappels, zorg ervoor dat al het zand van de aardappelen af is. Dep de aardappelen dan weer droog met behulp van een keukendoek.

Bedek de bakplaat met het bakpapier en snijd de aardappelen in partjes. Je kunt de schil om de aardappelen laten. Verdeel de aardappelpartjes dan over de bakplaat.

Kneus met de palm van je hand de 3 teentjes knoflook en leg deze tussen de aardappelpartjes op de bakplaat. Leg dan ook 3 takjes tijm tussen de aardappelen.

Schenk flink wat olijfolie over de aardappelpartjes heen en voeg ruim (zee)zout toe.

Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook
Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

De aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook bakken – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Bak de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 30 - 35 minuten krokant en gaar, afhankelijk van hoe dik de aardappeltjes gesneden zijn.

Controleer zo nu en dan tijdens het bakken. Verwijder de rozemarijn en knoflook van de bakplaat en serveer de aardappelpartjes direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

2 reacties op Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

Annie Aarts - van Straten plaatste op 17-06-2019 om 17:42:16
Detail in dit recept. Bij de ingrediënten staat tijm, bij het recept rozemarijn, wat het ook moet zijn zoals te zien op de foto.
Ohmydish plaatste op 17-06-2019 om 18:23:50
Je hebt helemaal gelijk Annie, oops! Bedankt voor je bericht :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.