Aardappel rijstsoep

(8)

Deze makkelijke aardappel rijstsoep is een vullende soep die erg simpel is. Je kunt er eventueel een beetje sambal aan toevoegen voor een beetje pit.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Aardappel rijstsoep

Ingrediënten


  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 5 kleine (vastkokende) aardappelen
  • 2 tomaten
  • ongeveer 5 wortels
  • 1,5e liter kippenbouillon
  • ongeveer een kopje rijst - mag ook een restje gekookte rijst zijn
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse peterselie
  • optioneel: extra stukjes kip

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan met deksel
  • houten lepel

Aardappel rijstsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-rijstsoep


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en aardappelen en snijd deze in niet al te kleine, maar ook niet te grote, stukken.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukjes. Was indien nodig de peterselie, hak deze fijn en zet opzij. 

Aardappel rijstsoep
Aardappel rijstsoep

Aardappel rijstsoep afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de wortel en aardappel nog even mee en schenk er dan de kippenbouillon bij en breng aan de kook.

Als je ongekookte rijst gebruikt voeg je deze nu ook gelijk toe. Zodra de soep kookt voeg je ook de tomatenstukjes toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten.

De exacte tijd is afhankelijk van de kooktijd van de soort rijst die je gebruikt en de grootte van de aardappel/wortelstukken.

Als je gekookte rijst gebruikt voeg je deze nu toe samen met de gehakte peterselie. Breng de soep op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Aardappel rijstsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.